3 legume pe care poți să le crești în ghiveci
Cultivarea legumelor nu este neapărat complicată, iata 3 legume pe care poți să le crești în ghiveci (pentru pentru începători)
Visezi să recoltezi propriile alimente cultivate în casă, dar pur și simplu nu știi de unde să începi?
Te întrebi ce legume ar trebui să crești acasă? De la ghivece la parcele, există legume ușor de cultivat pentru a se potrivi grădinilor de orice dimensiune. Cultivarea legumelor nu este neapărat complicată. Iată 3 legume, despre care credem că vă sunt la îndemână, și sunt mai ușor de cultivat in ghiveci. Citește mai departe!
1. Ridichii de lună
Condimentați salatele cu ridichi crocante, piperate. Sunt ușor de cultivat în ghivece sau de semănat direct în pământ pe tot parcursul primăverii sau toamnei pentru o succesiune de culturi crocante și colorate. Nu necesită nici un tratament special, au nevoie de un pămant pufos pentru a le permite dezvoltarea. Semințele se pun 4-8 cm între ele. Iubesc apa așa că nu uita să le uzi bine odată la câteva zile.
Rezistente la frig, semintele de ridichi germineaza la temperaturi foarte joase, de 2-3°C, cu un optim de 4-10°C. Acestea au nevoie în perioada de vegetatie de 15-17°C ziua si 10-12°C noaptea.
2. Ceapa verde
Oferiți salatelor o o aromă înțepătoare cu câteva cepe verzi de primăvară. Plantarea în același ghiveci cu menta, o va ajuta. Menta ține la distanță musculița cepei.
Ceapa se dezvoltă în condiții normale pe terenuri cu soluri usoare, sau mijlocii, cu textura nisipo-lutoasă, cu o structura buna, permeabila și cu o capacitate optimă de retinere a apei.
Pentru plantare, e de preferat să folosiți bulbi micuți de arpagic, sau o ceapă mare cu capătul din partea tulpinii tăiat cam o pătrime – aceasta din urmă va da nastere, nu unei singure cepe ci a câteva, am văzut crescând între 2 și 6 fire de ceapă dintr-o singură ceapă mai maricică plantată.
3. Rosile
Plantele de roșii, una din cele 3 legume pe care poți să le crești în ghiveci usor. Cresc atât de rapede încât aproape le poți privi crescând, deci sunt legumele ideale de cultivat pentru a prezenta copiilor ce țnseamnă cresterea unei plante. Alegeți un soi de tip tufiș ca „Romello” care poate fi plantat în ghivece suspendate sau jardiniere de ferestre. Soiurile de tufiș nu necesită antrenament spceial, ne mai fiind nevoie de copilire sau vre-un sistem pentru a le permite cățărarea, deci trebuie doar să le hrăniți și să le udați înainte ca fructele să înceapă să apară pe plantă!
E nevoie de răbdare, ținând cont ca durează aproximativ 5 luni până când apuci să le guști. Dar fiind o plantă mai voluminoasă, cu crestere destul de rapidă o să rămâi surprins când vei cedea diferente de mărime de la o zi la alta.
Are nevoie de un sol bogat în nutrienți, eventual stimularea cu îngrășăminte organice. Irigarea in cantitati mari mareste productia dar gustul se imbunatateste daca planta este mentinuta in sol uscat si este udata moderat. Solul trebuie sa fie inmuiat la 6-8 cm adancime, la intervale de 7 zile, in perioada de crestere a plantelor si mai des pe timpul lunilor fierbinti de vara.
Comanda propria rasadnita de rosii romanesti de pe legume pe bune!