4 lucruri pe care le poți face pentru ca afacerea ta să fie mai eco-friendly în 2021

Dacă și tu ești antreprenor și vrei să ai o afacere mai eco-friendly, pune în practică măsurile de mai jos. Atât planeta, cât și clienții tăi vor aprecia enorm aceste gesturi!

eco-friendly

Sustenabilitatea reprezintă un subiect din ce în ce mai des discutat, iar măsurile pentru protejarea planetei sunt din ce în ce mai necesare. De aceea, fiecare dintre noi și, mai ales, cei care dețin un business am putea contribui mai mult, în mod activ, la ocrotirea Pământului sau măcar la limitarea poluării.

1. Apelează la un audit de mediu

Chiar dacă nu te gândești prea des la acest aspect, deșeurile pe care le produce compania ta pot impacta semnificativ mediul înconjurător.

În acest sens, există și o serie de reglementări oficiale, pe care trebuie să le respecți cu strictețe. Dacă nu ești sigur că ești la curent cu toate detaliile, apelează la un audit de mediu efectuat de specialiști. Aceștia te vor ajuta să identifici substanțele care au nevoie de o procedură specială și, per total, se vor asigura că respecți toate regulile impuse de autorități. Poți apela la astfel de servicii direct pe formularul de contact al celor de la Safety Expert Office.

Colaborând cu o echipă de experți, vei putea obține toate avizele și autorizațiile necesare pentru a respecta legislatura. În plus, te vei asigura că firma ta acționează în cel mai sustenabil mod cu putință.

2. Renunță, pe cât posibil, la plastic

recicleaza plastic

Cu siguranță, și compania ta folosește plasticul, fie pentru ambalaje, fie în alți pași ai producției. Acesta se numără printre cele mai poluante materiale existente.

Așadar, dacă vrei să îți diminuezi impactul negativ asupra planetei, încearcă să reduci la minimum utilizarea plasticului și să găsești alternative mai prietenoase cu natura.

De exemplu, dacă ai o cafenea, înlocuiește paiele din plastic cu paie din sticlă sau metal. În loc să cumperi scaune din plastic, optează pentru scaune din metal, bambus și inserții textile.

3. Începe să folosești materiale inteligente

În ultimii ani, au fost inventate o mulțime de materiale compostabile și reciclabile, din materii prime diferite. Chiar și poliesterul sau plasticul au echivalente eco-friendly, care oferă același aspect și aceleași caracteristici, dar fără să afecteze în mod negativ planeta.

Fii printre primele businessuri care adopta astfel de soluții sustenabile. Nu numai că vei ajuta planeta, dar vei câștiga și mai mulți clienți, care vor aprecia eforturile tale și grija față de mediu.

4. Creează un program de reciclare

Dacă vinzi produse ambalate în diverse materiale, te poți asigura că acestea sunt reciclate creând un program special.

Îndeamnă-ți clienții să păstreze cutiile, borcanele sau sticlele produselor tale. Pot apoi să le aducă în magazinele unde comercializezi produsele sau la sediul companiei tale. Pentru un plus de motivație, poți oferi vouchere de reducere sau o recompense sub forma unui produs preferat.

Promovează inițiativa pe rețelele sociale și menționeaz-o pe site-ul tău, pentru ca tot mai multe persoane să afle despre ea.

Punând în practică recomandările de mai sus, nu numai că vei contribui la o calitate mai bună a vieții pe Pământ, dar vei încuraja și alți competitori de pe piață să procedeze asemănător. În consecință, toată lumea va avea de câștigat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *