Află cea mai bună metodă să tai un ardei gras!

Află cea mai bună metodă să tai un ardei gras, metoda folosită de bucătarii profesioniști. În acest mod nu vei irosi nicio bucățică din legume!

Cei mai multi oameni aruncă o parte buna din ardei când toacă aceste legumele pentru mâncare sau pentru o salată. Dacă urmărești acesta metoda simpla de a taia un ardei gras, folosite în bucătăriile marilor restaurante, vei descoperi că este foarte simplu și nu se irosește nimic.

Care este cea mai bună metodă să tai un ardei gras:

Trebuie mai întâi să tai vârful și apoi căpăcelul de care este prinsă codița. Apoi ardeiul se despică într-o parte cu vârful cuțitului și se scoate ușor cotorul.

La final, codița legumei se decupează ușor cu un cuțit și astfel se folosește întreaga pulpă. Nu irosești nicio bucată din ardei!

taiat ardei codita
taiat ardei varf

Curiozități mai puțin știute despre ardeiul gras

Ardeiul gras face parte din familia Sonalanceae, alături de cartofi, vinete și roșii. El este originar din America de Sud și a ajuns în Europa, abia prin secolele XVI – XVII.

Pe măsură ce se coace, ardeiul gras devine mai dulce și conținutul de zaharuri crește. De aceea ardeii roșii sau cei portocalii sunt mai dulci decât cei galbeni sau verzi.

Ardeiul gras roșu este cel mai gustos și are o concentrație mai mare de vitamina A, vitamina C și licopen, care se regăsesc în concentrații mult mai mici în ardeiul verde.

Un ardei gras mare și roșu, bine copt și dulce, asigură de necesarul zilnic de vitamina C, deoarece conține de două ori mai multă vitamina C decât o portocală medie.

Prospețimea este necesară pentru a beneficia de vitamina C din ardei. Pe măsură ce acesta stă mai multe zile la frigider, în frig și umezeală, concentrația de vitamina C scade cu 20%.   

One thought on “Află cea mai bună metodă să tai un ardei gras!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *