Reteta Cartofi la cuptor cu paprika

Reteta Cartofi la cuptor cu paprika – Faceți cartofi prăjiți care sunt gustoși și sănătoși. Boiaua afumată adaugă aromă și o crustă subțire crocantă. Rețeta de cartofi cu paprika este ideală pentru prânzul de duminică sau ziua de Crăciun.

Descoperiți rețeta delicioasă și ușor de preparat pentru cartofi la cuptor cu paprika. O garnitură perfectă care va plăcea cu siguranță prin textura crocantă și aroma intensă, preparată cu ingrediente simple și gata în câteva minute.

Pregatirea cartofilor la cuptor cu paprika este simpla. Curata si se taie cartofii in felii sau cuburi si se amesteca cu ulei de masline, sare, piper si paprika. Aseaza-i apoi in tava de copt. Se dau la cuptor pentru aproximativ o ora sau pana cand sunt crocanti si aurii. Acesti cartofi sunt perfecti ca garnitura pentru carne sau ca aperitiv si pot fi serviti cald sau rece.

Cartofi la cuptor cu paprika

Recipe by DragosCourse: Prânz, CinăCuisine: Vegetarian, ArdelenescDifficulty: Ușor
Porții

6

porți
Pregătire

15

minutes
Gătire

1

hour 

15

minutes
Calorii

297

kcal
Grăsimi

15

g
Carbohidrați

36

g
Prorteine

4

g

Așadar, să gătim, împreună, Cartofi aromaţi cu paprika, la cuptor – o rețetă pe cât de simplă, pe atât de bună.

Ingrediente

  • 1 ½kg cartofi albi sau roșii – tăiați in 2 sau 4 bucăti in funcție de dimensiunea acestora

  • 100 ml de ulei de măsline

  • 2 lingurițe de paprika / boia afumată

  • sare și piper după gust

Pasi

  • Încălziți cuptorul la 200C / 180C. Adăugați cartofii într-o tigaie cu apă rece sărată, aduceți-o la fierbere, apoi fierbeți timp de 5 minute până când cartofii sunt parțial fragezi. Scurgeți și lăsați cartofii sa se usuce de aburi pentru câteva minute într-o strecurătoare.
  • Puneți cartofii în cratiță și adăugați uleiul, boiaua, sare și piper din belșug. Acoperiți cu un capac, apoi agitați tigaia pentru a vă asigura că ați acoperit toți cartofii bine în boia și ulei.
  • Puneți cartofii într-o tavă mare pentru cuptor ți asigurându-vă că sunt distanțați uniform. Răzuiește și adaugă si resturile pufoase de la cartofi care nu s-au păstrat întregi – acestea se transformă în cele mai bune bucăți crocante!
  • Coaceți cartofii în cuptor timp de proximativ 1 oră – 1 oră și 15 minute, întorcându-i la jumătatea timpului , până când sunt extrem de pufoși și crocanți.

Note

  • Nu supraaglomerați cartofii din tava de coacere . Dacă faceți acest lucru, vor începe să fiarbă, ceea ce îi va împiedica să devină crocanți.

Dacă vă plac foarte mult și doriți să reduceți timpul de pregatire pentru dățile viitoare, puteți să congelați cartofii după ce i-ați fiert și condimentat cu uleiul de măsline și boia. Rămâne doar să îi adăugați întro punguță la congelat, astfel data viitoare va rămâne doar să-i aruncați în cuptor entru coacere.

Mai multe detalii despre cum puteți congela cartofii și alte legume găsiti aici: Sfaturi pentru congelator legume

Cum ți sa părut Reteta Cartofi la cuptor cu paprika? lasă-ne un coment mai jos 🙂

2 thoughts on “Reteta Cartofi la cuptor cu paprika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *