Ce înseamnă un stil de viață BIO

Dacă îți dorești un stil de viață mai sănătos inseamna ca ai ajuns la concluzia că ar fi cazul să fi ceva mai bun cu mediul nostru înconjurător. Inseamnă, de asemenea, că ai făcut deja primul pas catre un stil de viață BIO, un stil de viață mai sustenabil.

Cum poti fi mai eco-friendly?

Să fi mai prietenos nu se limitează la reciclarea sticlelor sau stingerea lumini atunci când nu sunteți în camera. Sunt desigur și acestea foarte importante. Trebuie să țineți cont că fiecare acțiune a noastră, oricât de neînsemnată ar putea să pară, ne poate ajuta să pregătim un Pământ mai sănătos pentru generațiile viitoare. In același timp să creind un still de viață mai sănătos pentru noi.

Alimentele bio, indiferent că sunt de origine vegetală sau animală, sunt produse fără ajutorul substanțelor chimice. Fără organisme modificate genetic sau antibiotice. Ele sunt produse având grijă de mediul înconjurător și alegându-le, îți arăți grija față de planetă. Mai mult decât atât, consumul de alimente Bio reduce expunerea la pesticide și bacterii rezistente la antibiotice. Consumând alimente organice/ecologice, ai grijă ca mai putine substanțe chimice infestează mediul care ne înconjoară.

A fi Bio-Eco înseamnă a îmbrățișa un stil de viață și un concept de bunăvoință menit să minimizeze impactul nociv al oamenilor asupra ecosistemului. Adoptând un stil de viață verde care în sectorul alimentar se extinde la toate practicile zilnice ale vieții noastre. Doar un individ conștient este liber să-și aleagă propriul stil de viață.

Chiar dacă varietatea produselor Bio crește pe rafturile magazinelor, schimbările radicale la nivelul alimentației sunt greu de produs. Un stil de viață Bio implică dorință, determinare, dar și o doză de inventivitate. Și chiar dacă nu reușești să folosești doar ingrediente Bio. In mâncărurile pe care le prepari, ai putea totuși să alegi produse care prin certificările lor te asigură că protecția mediului a fost luată în considerare. 

Sursa imagine: https://www.globaleducationtimes.org/

4 thoughts on “Ce înseamnă un stil de viață BIO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *