Conopida la cuptor glazurată cu oțet balsamic
În cazul în care aveai nevoie de dovada că oțetul balsamic face totul mai bine.
Încercați rețeta de conopidă coaptă cu balsamic! O conopidă întreagă prăjită este un fel principal de mâncare vegetariană fantastică.
Conopida la cuptor glazurată cu oțet balsamic
Course: Fel principalDifficulty: usor4-6
porții10
minutes1
hourVom une la cuptor o conopidă întreagă pentru a se în jurul câtorva legumelor suplimentare și are peste o glazură balsamică ușor dulce. Este ușor de adunat și vă va lăsa să vă simțiți plin, nu greoi.
Ingrediente
1 conopida cu cap mare
300 g. roșii cherry
1 ceapă roșie medie, tăiată felii
200 g. fasole verde
sare
3 linguri. ulei de măsline extra virgin
200 ml oțet balsamic
o lingurit zahar brun
2 linguri. patrunjel proaspat tocat, pentru ornat
Pasi
- Preîncălziți cuptorul la 400°. Tăiați frunzele și tulpina de pe conopida, astfel încât să rămână plată și să poată fi așezată ușor în tavă.
- Se pune conopida într-o tavă mare de copt și se înconjoară cu roșii, felii de ceapă și fasole verde. Asezonați legumele cu sare și ungeți-le cu ulei.
- Într-o cratiță mică, la foc mediu, amestecați oțetul balsamic și zahărul brun. Se aduce la fierbere, apoi se reduce imediat la fiert. Lasam sa fiarba pana scade la jumatate, aproximativ 15 minute. Ungeți glazura peste toată conopida, rezervând puțin pentru ungere.
- Se lasă în cuptor până când conopida devine aurie și fragedă, aproximativ 1 – 1/2 ore, ungând periodic cu glazură de oțet balsamic păstrată.
- Se orneaza cu patrunjel inainte de servire.
Ai încercat rețeta asta? Spune-ne cum a fost în comentariile de mai jos!