Cum a schimbat Instagram modul în care mâncăm

Cum a schimbat Instagram modul în care mâncăm – un subiect controversat in ziua de astazi.

Instagram si potentialul sau de a afecta sanatatea mintala

Dacă întoarceți ceasurile înapoi cu 10 ani, inspirația rețetelor noastre venea din cărți de bucate și din reviste. Cu timpul bloggerii au intrat in schemă si Google ne ajuta întotdeauna să găsim ceva anume.

Astăzi lucrurile stau cu totul altfel. Urmăresc o mulțime de conturi legate de alimente și sănătate pe Instagram. O platformă pe care o folosesc zilnic, atât personal, cât și profesional.

Recent m-am gândit la modul în care consum acest conținut și la modul în care relația mea cu gătitul și mâncarea s-a schimbat. Pe măsură ce Instagram a devenit parte din viața mea de zi cu zi.

Cum a schimbat Instagram modul în care mâncăm

Un procent mare din feed-ul meu este legat de alimente. Așa că am de unde alege când vine vorba de inspirație. Am reușit să salvez rețetele care îmi fac cu ochiul, cu intenția de a le încerca în curând. Promit ca tot ce încerc si e bun se posteaza și în pagina noastră de rețete Legume Pe Bune. Probabil că am suficiente rețete pentru următorii cinci ani. Asta fără să mănânc aceeași masă de două ori, deși câte dintre ele voi reuși să încerc, este altă poveste.

Social media a deschis calea pentru o cantitate copleșitoare de conținut gratuit. Și astăzi, gratuit nu înseamnă inferior sau mediocru. Concurența pe Instagram este infinită. Oamenii pur și simplu nu vor reuși dacă ceea ce publică acolo nu este comparativ cu realitatea. Conținutul este atât de abundent încât nu știu ce să fac cu el. Este copleșitor. Nu îl consum cu aceeași atenție și apreciere pe care aș face-o, să zicem, într-o carte de bucate. Dar poate că asta nu contează pentru oamenii care o creează – poate tot ce contează pentru ei sunt „like-urile” superficiale.

Instagram si potențialul său de a afecta sănătatea mintală

Recent, Instagram a fost un subiect fierbinte pentru potențialul său de a afecta sănătatea mintală a utilizatorilor. Văd de unde provin criticile. Comparația este într-adevăr hoțul bucuriei. Instagram este în mare măsură o unealtă de comparare. Utilizatori simt că viața lor, corpul, casa și multe altele nu se compară ce descoperă pe instagram.

Acest concept se aplică și regimului alimentar. Îmi amintesc că m-am simțit vinovat de mâncarea pe care o mâncasem când m-am conectat la Instagram. După un weekend îngăduitor, am fost bombardat cu rețete cu legume folosind așa-numitele „cure curate” și „superalimente”.

Cu toate acestea, am observat o anomalie a acestei teorii a inferiorității și aceasta este prezentarea. Feed-ul meu este plin de cele mai incredibile fotografii. Cele mai multe sunt puternic stilizate, fără niciun bob de orez sau felie de avocado deplasate. Totul arată incredibil, dar cu siguranță nu este cum ar arăta gătit de mine, oricât aș încercat.

Oare aceste fotografii creează obiective irealiste pentru mâncare? Da – dar sunt în regulă cu asta. Sunt conștient de orele care trebuie să fi intrat în fotografie (până atunci rețeta ar fi cu siguranță rece). Dee asemenea, sunt pe deplin conștient că nu voi putea niciodată să recreez o astfel de farfurie perfectă pentru imagine. Dar cumva acest lucru nu contează.

Rețetele care îmi captează cel mai mult atenția sunt cele care îmi joacă simțurile și mă ajută să-mi imaginez gustul și mirosul pe ecran. Asta vreau să recreez, nu pătrunjelul perfect poziționat care garniseste rețeta.

Așa că nu uitați totul e în gust ci nu în imagine.

Daca iti place sa gatesti acasa in mod sigur stii cat de important e sa ai plante aromatice proaspete la indemana. Incearca unul din kiturile noastre de crestere plante aromatice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *