Curry simplu de ciuperci – Reteta
Curry simplu de ciuperci, daca iti place mancarea indiana atunci va fi cu siguranta pe placul tau.
Curry-ul este o delicioasa si savuroasa mancare indiana, care poate fi preparata cu diferite ingrediente si condimente. In acest articol, va prezentam o reteta simpla de curry cu ciuperci, care este usor de preparat si poate fi savurata de toti membrii familiei. Reteta include ingrediente accesibile si poate fi adaptata dupa preferintele personale. Fiti pregatiti sa va bucurati de un delicios si savuros curry cu ciuperci!
Curry simplu de ciuperci – reteta indiana
Course: MainCuisine: Indian3
5
minutes30
minutesAceasta reteta de curry cu ciuperci este usor de preparat si poate fi gatit rapid, oferind un delicios si savuros preparat fara a fi nevoie de mult efort si timp.
Ingrediente
500 gr ciuperci champignon
2 catei mari de usturoi
1/4 lingurita turmeric
1/4 lingurita gram masala (preparat in casa sau cumparat)
150 ml iaurt (sau sana, kefir)
2-3 fire patrunjel
sare, piper negru
3 linguri ulei
Pasi
- Ciupercile se curata de picioruse. Palariile se sterg cu un servetel umed si apoi se feliaza.
- Intr-o tigaie larga (sau tuci; am preferat tuciul fiindca la sotare in tigaie grasimea sare si stropeste plita foarte tare; tuciul are peretii inalti si grasimea nu ajunge pe plita) se picura putin ulei si se soteaza feliile de ciuperci la foc mediu spre mare. Se presara cu sare si piper negru. Dureaza cam 2 minute pana sunt gata.
Ciupercile se vor sota in ture, fara a le inghesui prea tare, astfel se vor rumeni. Daca le inghesuiti vor lasa rapid multa apa si mai mult se vor inabusi. Picurati putin ulei la fiecare tura.
Scoateti ciupercile intr-o farfurie adanca pe masura ce sunt gata. - Cand ati terminat de sotat toate ciupercile, in tigaie puneti uleiul care v-a ramas si adaugati usturoiul strivit. Sotati scurt, 30 secunde, pana miroase placut. Adaugati turmericul si garam masala si amestecati doar pana se dizolva in ulei.
- Puneti toate ciupercile inapoi in tigaie, cu tot cu sucul pe care l-au lasat. Aduceti la fierbere si adaugati patrunjelul tocat fin. Daca e mult suc lasat de ciuperci, puteti lasa sa dea cateva clocote, daca nu prea e lichid luati imediat tigaia de pe foc.
- Lasati sa se potoleasca continutul tigaii, cam 2-3 minute, apoi adaugati iaurtul si amestecati bine.
* am folosit sana 3.5% care are consistenta mai moale, curge din sticla. Daca aveti iaurt/sana/kefir mai dense adaugati treptat cate o lingura de lapte/apa pana aveti consistenta iaurtului de baut si apoi il adaugati la curry - Serviti cald. E bun cu mamaligutasau orez.
Note
Daca esti interesat de bucataria indiana, poti citi mai multe depre aceasta aici.
Va sugeram sa serviti acest curry simplu de ciuperci alaturi de orez basmati sau de o paine naan proaspata. De asemenea, puteti adauga legume proaspete precum broccoli, ardei sau varza pentru a adauga mai multe vitamine si minerale. Pentru un plus de aroma si savoare, adaugati putin iaurt sau smantana la finalul prepararii. Acest curry cu ciuperci poate fi, de asemenea, servit ca o garnitura delicioasa pentru carne sau peste. Enjoy!
Daca va place aceasta reteta de curry cu ciuperci, va invitam sa explorati si alte retete delicioase de pe site-ul nostru, cum ar fi Reteta – Mancare de fasole cu ciolan afumat.
Ce parere aveti despre aceasta reteta indiana de curry? Scrieti-ne in comentarii!