Descoperiti misterele plantei Desmodium gyrans – planta dansatoare: cum sa o ingrijiti si sa o faceti sa danseze

Desmodium gyrans, cunoscuta si sub numele de “planta telegraf” sau “planta dansatoare”, este o specie de planta originara din Asia de Est. Aceasta planta este cunoscuta pentru abilitatea sa de a se misca in mod constant, atunci cand frunzele sale sunt expuse la lumina. Iar daca adaugam si muzica pe fundal, ne da impresia ca danseaza, motivul pentru care este cunoscuta sub numele de planta dansatoare.

A doua denumirea comună, planta telegraf, se datorează rotației pliantelor cu o perioadă de aproximativ trei până la cinci minute. Aceasta a fost asemănată cu a telegraf semaforic, o structură cu palete reglabile care putea fi văzută de la distanță, a cărei poziție a transmis un mesaj semafor, de aici și numele.

Daca sunteti in cautarea unei plante interesante si unice pentru gradina dumneavoastra, atunci Desmodium gyrans este alegerea perfecta. Nu numai ca este usor de intretinut, dar si ofera o adevarata placere sa o priviti cum se misca.


set de crestere planta dansatoare ghiveci cu floare si ambalaj

Achizitionati acum Set-ul de cultivare plantă dansatoare si bucurati-va de spectacolul plantei dansatoare in gradina dumneavoastra!

Setul de cultivare pentru planta dansatoare este perfect pentru cei care doresc sa aduca o nota de viata si culoare in casa lor. Acest set include tot ce ai nevoie pentru a incepe sa cresti propria ta planta dansatoare.


Cum ingrijim o Desmodium gyrans – planta dansatoare

Este important sa aveti in vedere ca aceasta planta prefera un mediu umed si umbros. Este recomandat sa o plantati intr-un loc unde poate primi soare doar dimineata sau seara. In ceea ce priveste solul, aceasta planta prefera unul umed, bogat in humus si bine drenat. Un ghiveci de teracota cu orifici de drenat este perfect pentru aceasta planta.

Desmodium gyrans este o planta foarte usor de intretinut. Este suficient sa o udati regulat si sa o fertilizati o data la 2 saptamani cu un ingrasamant organice. Este, de asemenea, important sa monitorizati solul pentru a va asigura ca nu este prea uscat sau prea umed.

In ceea ce priveste inmultirea, aceasta se poate face prin seminte si prin butasi. Luati un butas din varful unei tije, inlaturati frunzele de la baza si plantati-l intr-un vas cu pamant umed. Acoperiti vasul cu un sac de plastic si asezati-l intr-un loc cald si umbros. Dupa cateva saptamani, radacina va fi suficient de puternica pentru a fi transplantata in gradina.

Bolile si daunatorii: Desmodium gyrans este rezistent la majoritatea problemelor. Singurul daunator care ar putea fi o problema este afidele. Acestea pot fi indepartate cu un jet de apa sau cu un tratament cu ulei de neem.

In concluzie, Desmodium gyrans este o alegere excelenta pentru oricine in cautarea unei plante unice si interesante pentru gradina sa. Usor de intretinut si impresionant prin miscarile sale, aceasta planta va aduce o adevarata placere in timp ce o priviti cum danseaza in lumina soarelui. Nu ezitati sa o adaugati in gradina dumneavoastra pentru a va bucura de toate beneficiile pe care acest lucru o ofera.

Cumpara acum Desmodium gyrans si adauga un strop de magie in gradina ta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *