Dovleceii merg extraordinar cu roșile. Am găsit o rețetă cu dovlecei și roșii la cuptor care vă va bucura papilele gustative și în același timp potolii foamea, fiind o mâncare sățioasă și plină de vitamine.

Dovlecei cu rosii cherry la cuptor

Recipe by DragosCourse: Uncategorized
Porții

4

Porți
Timp de preparare

30

minutes
Timp de gatire

40

minutes

Când folosim legume în extra-sezon, care pot fi mai fără gust, putem adăuga ingrediente care să le sublinieze și concentreze gustul. În extra sezon dovlecelul e usor mai fad și apos decât în sezon, așa că poți folosi menta și usturoiul pentru a aduce arome noi și interesante amestecului. De asemenea untul poate intensifica gustul legumelor. Am folosit doar putin unt, dar rezultatul a fost extraordinar.

Cunoaște-ți legumele și află când este sezonul fiecăreia din catalogul nostru cu Legume de la A la Z

Ingrediente

Pasi

  • Dovleceii se curață de coajă dar nu de tot, luați ici colo fasiuțe pe lungime. I-am tăiat în doua pe lațime și apoi am tăiat bastoane dar nu foarte subtiri, ca sa nu se terciuiască la cuptor. I-am presărat cu sare și i-am asezat pe servetele de hârtie. I-am lasat 15 minute să se scurgă de apă.
  • Ceapa se taie în două și apoi felii pe lungime, dar iarăși nu foarte subțiri ca să nu se ardă la cuptor.
  • Turnăm o lingură de ulei peste dovlecei și ceapă și amestecăm bine să fie acoperiți peste tot. Râsnim și piper negru în timp ce amestecăm.
  • Am pus hartie de copt în tava cuptorului și am rasfirat legumele cat mai egal, încercand să nu las ceapa pe margine ca sa nu se ardă.
  • Am pus tava în cuptor la 220C (pe program de rumenire sau cu focul de sus daca aveți) timp de 15 minute.
  • Am amestecat legumele după acest timp și apoi am pus roșiile cherry în tavă. Acum se mai lasă la copt încă 20 minute.
  • Am scos cam jumătate din roșii într-un bol. Peste legumele rămase în tavă am adaugat, menta tocată, untul și usturoiul strivit în mojar cu 1 lingură de apă (să arate ca un mujdei). Am amestecat usor ca să nu rup dovleceii. Usturoiul se va găti usor în contact cu căldura legumelor și a tăvii. Se amestecă până untul se topește și formează un sos cu sucul roșiilor care se vor strivi la amestecare. Gustați și adăugați sare, sigur va mai fi nevoie fiindcă dovleceii și roșiile sunt destul de dulci. Dacă tot vi se pare prea dulce puteti adăuga si puțin suc de lămâie/lime.
  • Mutați legumele în bolul de servire și adăugați ți roșiile reținute mai devreme.

Write A Comment