Gogoșari în sos de roșii
Un preparat ce merge foarte bine servit ca și garnitură pentru friptură în locul, sau lângă cartofii prăjiți.
Gogoșarii sunt o garnitură deosebită, apreciată de românii de pretutindeni. Fie că sunt pregătiți în oțet, bulion sau sos de muștar, sunt irezistibili.
Gogoșari în sos de roșii
Course: AppetizersDifficulty: ușor20
minutes15
minutesGogoșarii conţin o cantitate impresionantă de vitamina C pe care ar trebui să o consumi zilnic. Pe lângă un puternic antioxidant, vitamina C asigură o bună absorbţie a fierului. Aşa că ar fi bine să combini gogoşarii cu surse naturale de fier. Astfel rețeta noastră de gogoșari in sos de roșii merge foarte bine lăngă o friptură sau o portie de fasole.
Ingrediente
Pasi
- Gogoșarii se spală, se curăță de cotoare și semințe și se taie în felii subțiri.
- Se pun pe foc, într-o oală încăpătoare, bulionul, uleiul, oțetul, zahărul și condimentele.
- După ce dă în clocot, se adaugă și gogoșarii.
- Se lasă totul la fiert între 10 și 15 minute.
- Gogoșarii se pun ulterior în borcane sterilizate, cu ajutorul unei palete.
- Se savurează oricând se ivește ocazia sau pofta!
Toate gospodinele își umplu cămările cu gogoșari în oțet, dar foarte buni vor fi mai târziu și acești Gogoșari în sos de roșii!
Se pot servi ca atare, alături de fripturi și garnituri, dar se pot include și în diverse preparate cum ar fi acești Cartofi țărănești cu gogoșari în sos de roșii.
Pingback: Rețetă SALATĂ DE FASOLE BOABE
Una din retetele mele preferate de muraturi. Am incercato si e geniala!