Gratar Vegetarian: Salata cu Mix de Branzeturi si Caise

Vara se numară… grătarele, ce zici dacă încerci ceva mai diferit în loc de clasicii mici, cum ar fi un Gratar Vegetarian. Putem să transformam clasicul grătar într-o sărbatoare de arome și culori. Putem să ne jucăm cu fructe, legume, ierburi aromatice și brânzeturi. O salată rapidă și foarte gustoasă, cu brânză și caise la grătar. Daca eviti lactatele, poti inlocuii cu usurinta branza cu o varianta vegana a acesteia.

Experimentează această rețetă delicioasă și ușoară de grătar vegetarian cu salată, preparată cu un amestec de brânzeturi și caise. O opțiune perfectă pentru vegetarieni și cei care caută să adauge varietate în meniul lor.

Gratar Vegetarian: Salata cu Mix de Branzeturi si Caise

Recipe by DragosDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Pregătire

10

minutes
Gătire

10

minutes

O salată rapidă și foarte gustoasă, cu brânză și caise la grătar.

Ingrediente

  • 150g brânză halloumi 

  • 150 g caise

  • 1 buc salata verde

  • 30 ml ulei de masline extra virgin

  • 10 ml zeama de lamaie

  • sare și piper

Pasi

  • Brânza tăiată in felii groase de 1-2 cm se găteste pe grătarul bine încins, timp de 5-6 minute pe fiecare parte.

  • Caisele se taie în jumătăți sau în sferturi, se stropesc cu câteva picături de ulei de măsline și se gătesc pe grătar timp de 5-6 minute.
  • Salata se spală bine, se rupe în bucăti și se condimentează cu dressing-ul de ulei de măsline și lămâie.
  • Pentru servire, se aranjează salata, caisele și brânza tăiată în cubulețe pe un platou și se condimentează cu ulei de masline extra virgin.

Halloumi mai buna ca celelalte tipuri de branza

Halloumi este o brânză grecească și cipriotă tradițională. Este mai sănătoasă decât alte tipuri de brânză din cauza modului în care este fabricată. Halloumi este fabricat din lapte de vacă, oaie și capră, care este curățat, tăiat și amestecat împreună. Apoi, este adăugată o enzimă numită rennină, care ajută la coagularea laptelui. După coagulare, brânza este tăiată în bucăți mici. Se preseaza și apoi turnată în soluție de sare pentru a fi sărată și fermentată.

Acest proces de fabricare face ca halloumi să aibă o conținut mai mare de proteine. Are și mai puțină grăsime comparativ cu alte tipuri de brânză. De asemenea, halloumi este bogată în calciu și fosfor, care sunt esențiale pentru sănătatea oaselor.

Este important de menționat, ca orice aliment, halloumi trebuie consumat cu moderatie, deoarece poate avea un continut mare de sare si grasimi.

Acest gratar vegetarian cu salata cu mix de branzeturi si caise este o alegere perfecta pentru o masa de vara sau pentru a servi ca fel principal sau ca acompaniament la o masa cu prietenii si familia. Este usor de pregatit si este o modalitate delicioasa de a introduce mai multe legume si fructe in dieta ta. Incearca aceasta reteta si bucura-te de un gust delicios si o alimentatie sanatoasa!

Dacă ai încercat această rețetă, lasă-ne un comentariu cu părerea ta despre gust.

One thought on “Gratar Vegetarian: Salata cu Mix de Branzeturi si Caise

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *