Ardei

Ardeii sunt dulci, crocanți și foarte versatili. Vor face salatele mai crocante, vor da culoarea la cartofi prăjiți și o dulceață afumată la o farfurie de legume prăjite.

Capsicum anuum

ardei

Păstrare

Atât ardeiul capia, lung conic, cât și ardeiul gras sau gogosar, fac parte din categoria de legume care sunt destul de rezistente, iar dacă sunt păstrate în frigider, pot dura până la 2 săptămâni.

Sfaturi pentru preparat si gătit

E de dorit să tăiați tulpinile, semințele și coastele albe, din interior, înainte de a le utiliza. Se face cu ușurință, despicându-le în jumătate și tăind tot ceea ce pare sărăcăcios și dezgustător. Le puteți tăia, tăia în cuburi sau le puteți păstra întregi pentru umplutură. Dacă se prăjesc sau coc, se păstrează cel mai bine întregi; interiorul poate fi îndepărtat după gătit, iar pielea neagră și cu vezicule poate fi îndepărtată și aruncată.

Puteți folosi ardeiul crud într-o salată, dar gătitul îi dezvăluie întregul potențial. Scobit și înjumătățit, fac un vehicul perfect pentru umpluturi. Feliat subțire, poate fi călit într-o tigaie cu o ceapă până se înmoaie; acest lucru face o bază ideală pentru o tocană sau un gulaș. Devin dulci și fragezi atunci când sunt gătiți până când pielea se umflă ușor; faceți acest lucru într-un cuptor fierbint sau pe un grătar aprig. Îndepărtați pielea pentru a dezvălui comoara de pulpă fragedă.

Idei usoare

1. Ardei crud

Este ideal feliat în salate; feliază subțire deoarece o bucată prea mare poate fi o provocare. Un ardei crud este unul dintre ingredientele cheie ale unui platou de legume reci, alături de roșii și castraveți cu sau fără o bucată de brânză lângă.

2. Într-o tigaie

Ardeii funcționează bine într-un sote de legume rapid și adaugă un strop de culoare, dar aroma nu se îndepărtează prea mult de gustul crud. Dacă îi ținem un pic mai mult timp pe foc, căldură le va scoate cu adevărat aroma la suprafață. Feliați subțire și gătiți-i ușor cu niște ceapă timp de 20-30 de minute sau cam așa până când aveți o încâlcire moale și dulce. Acest lucru este o bază excelentă pentru o tocană sau gulaș. Clasicul preparat italian peperonata este o rețetă simplă formată pur și simplu din ardei, usturoi, ceapă și roșii fierte într-un sos bogat.

3. Ardei la cuptor

Ardeii copții sunt poate una din mâncărurile preferate de marea majoritate a Românilor. Lăsândui la copt întregi, nu numai că îi înmoaie și îndulcește, dar adaugă o aromă extraordinară de fum. Păstrați-i întregi, frecați-i cu puțin ulei și în cuptor cu ei la foc mare, întorcându-se des, până când pielea se bășică și se înnegrește. Lăsați-i să se răcească într-un castron acoperit cu folie (acest lucru face ca pielea să fie mai ușor de îndepărtat). Îndepărtați pielea și îndepărtați interiorul. Acestea pot fi apoi adăugate la salate, utilizate pentru îmbogățirea sosurilor sau tocanelor sau sunt perfecte ca topping de pizza sau umpluturi pentru tarte. Încercați să conservați orice suc de prăjire, deoarece acestea pot fi amestecate cu puțin ulei și oțet pentru a face un dressing însoțitor ideal.

Merge bine cu

[loop_grid_3 type=”loop-grid-3″ show_excerpt=”0″ show_footer=”0″ pagination=”” pagination_type=”load-more” posts=”6″ sort_by=”” sort_order=”desc” heading=”Rețete cu ardei” heading_type=”head-c” view_all=”Vezi toate rețetele cu ardei” link=”” offset=”” cat=”ardei” terms=”ardei” tags=”” post_format=”” post_type=”” excerpt_length=”0″]

Sezon

Sezonul ardeilor în România se întinde pe toată durata verii din Iulie pâna in Sepembrie.

calendar sezon rosii