Broccoli

Broccoli bio, suculent și fraged (calabrese este numele tradițional italian). Cultivăm această vegetala, care este bine adaptată pentru climatul nostru din august până în noiembrie.

Brassica oleracea var. italica

broccoli

Păstrare

Păstrați în frigider și va fi bine pentru aproximativ o săptămână. Încă ar trebui să aibă un gust bun dacă este un mic floppy.

Sfaturi pentru preparat si gătit

Spălați apoi feliați în flori de dimensiuni egale. Nu irosi tulpina – este super dulce și plin de bunătate.

Fierbeți, aburi sau prăjiți. Se strecoară prin paste, se adaugă în curry și cartofi prăjiți. Răciți și adăugați broccoli crud în salate.

Idei usoare

1. Folosiți tulpinile

Prea adesea trecute cu vederea și aruncate și la fel de gustoase ca florile. Tulpina poate fi tăiată în chibrituri și adăugată în cartofi prăjiți sau face o bază excelentă pentru o supă rapidă de broccoli și stilton, lăsând floretele libere pentru un alt fel de mâncare. Este o practică bună să tăiați flori cu o coadă generoasă de tulpină atașată, să o tăiați în creion și să fie gătite la aceeași viteză ca floretul.

2. Prăjiți

Nu trebuie să fierbeți mereu și să aburiți florile de broccoli. Poți tăia flori de dimensiunile unei mușcături, cu o lungime generoasă de tulpină atașată. Aruncați împreună cu uleiul, sarea și piperul pe o tavă de prăjire. Introduceți într-un cuptor încins și prăjiți timp de 8-10 minute, până când floretele încep să se coloreze. Încercați să terminați cu niște fulgi de ardei uscat și parmezan ras.

3. Cheesy calabrese

Înlocuiește conopida cu broccoli din reteta clasică de conopidă cu brânză sau adaugă jumate jumate din ambele. Adaugă pesmet pentru o aură crocantă sau ia în considerare adăugarea de brânză albastră pentru un gust mai puternică.

Merge bine cu

Anșoa
Arome asiatice (susan, sos de soia, ghimbir)
Branza albastra
Ouă
Arome mediteraneene (Usturoi, Măsline, Lămâie, Portocal, Ardei iute)
Muştar
Nuci (migdale, alune, nuci de pin, parmezan)
Carne de porc (bacon, pancetta, untură, șuncă uscată sau întărită)

[loop_grid_3 type=”loop-grid-3″ show_excerpt=”1″ show_footer=”1″ pagination=”” pagination_type=”load-more” posts=”6″ sort_by=”” sort_order=”desc” heading=”Rețete cu Broccoli” heading_type=”head-c” view_all=”Vezi toate rețetele cu Broccoli” link=”” offset=”” cat=”broccoli” terms=”” tags=”” post_format=”” post_type=”” excerpt_length=”5″]

Sezon

Cultivăm această vegetala, care este bine adaptată pentru climatul nostru din Iulie până în noiembrie.

sezon broccoli