Castravetii

Castraveții noștri sunt crescuți natural în sol. Cei mai mulți castraveți din sunt obtinuti hidroponic, fiind crescuți în apă alimentată prin picurare și o soluție de nutrienți – cam cât de departe se poate de agricultura ecologică. Credem că puteți spune diferența în gustul dulce și crocant.

 Cucumis sativus

cultura-castraveti-legumepebune

Păstrare

Depozitații în sertarul de salate al frigiderului, cel de jos. Vor dura cam o săptămână, dar sunt cel mai bine consumați proaspeți.

Sfaturi pentru preparat si gătit

Puteți mânca castraveții noștri așa cum sunt: după spălare nu este nevoie să îi coajiți. Secțiunea cu semințe din înăuntru este apoasă, așa că, odată tăiat sau tăiată cubulete, castravetele va emite multă apă, mai ales dacă este lăsat să stea un timp. Pentru a evita acest lucru, puteți felia castraveții pe lungime și puteți folosi o linguriță pentru a scoate semințele înainte de a toca.

Idei ușoare

1. Gătit

Nu vă speriați de ideea unui castravete gătit. Acestea sunt foarte bine adăugați ca o garnitură la somon sau pui, sau rece într-o salată. Îndepărtați miezul moale cu semințe cu o linguriță și apoi tocați-l în baghete sau bucăți. Prăjiți ușor timp de 1 min înainte de a adăuga o linie de oțet de mere sau vin. Adăugați câteva lingurițe de apă și un vârf de sare. călește-l ușor timp de 8-10 minute, până când este fraged, dar păstrează o mușcătură fermă.

2. Murat

Ai nevoie de un borcan de 3 litri și 1,5 kg de castraveți cornişon, de grădina, 5-6 căței de usturoi, cimbru uscat, mărar uscat, facultativ- un ardei iute sau boabe de piper. Pentru saramură îți trebuie 1,5 litri de apă, două linguri de sare grunjoasă și o felie de lămâie. Se lasă saramura la clocotit 2-3 minute, se stinge focul și apoi se lasă puțin să se răcească, cam 10 minute. Apoi se toarnă peste castraveții puși în borcan impreuna cu usturoi cimbru și mărar.

3. Salată

Tăiați felii sau tocați în bucățele . Adăugând smântână și mărar tocat face din aceastea o garnitură în stil Scandinav, deosebit de bună cu peștele afumat. Încercați să aruncați câteva felii de chilli roșu tocat, nucă de cocos prăjită, semințe de ceapă neagră și stoarceți o lămâie pentru ca un însoțitor bun pentru currie.

4. G & T

Adăugă o felie de castravete într-un pahar de gin rece și tonic. Castravetele pare să sporească aromele florale ale ginului, fără a-l supraalimenta. Puteți mânca apoi castravetele la sfârșit.

Merge bine cu

  • Produse lactate
  • Ierburi (busuioc, Chervil, arpagic, mărar, mentă)
  • Pepene
  • Pește gras
  • Crustacee
  • Pește alb
  • Roșie
  • Oţet
  • Nuci

Sezon

Primele fructe apar la începutul lunii iunie, iar plantele continuă să producă până la sfârșitul lunii septembrie și uneori în octombrie. Castraveții nu sunt dificil de cultivat în climatul nostru, dar în tuneluri cresc incredibil de rapid și pot fi extrem de productivi.

sezon-castraveti