Ronțaiți un morcov crescut de voi cvu ajutorul kit-ului de pe LegumePeBune.shop și descoperiți ce gust minunat au! Am crescut și am încercat nenumărate soiuri de morcovi în încercarea noastră de a vă oferi cea mai bună aromă. În timpul verii livrăm morcovii noștri de casă cu tot cu frunze, acestea sunt cele mai bune crude sau ușor gătite.
Daucus carota var. sativus
Pastrare
Depozitați în partea de jos a frigiderului dvs., dacă ați fost deja spălați. Morcovii noroiosi trebuie sa se pastreze timp de cateva saptamani intr-o punga de hartie intr-un suport rece pentru legume. Nu aruncați imediat morcovii noroioși care au s-au ofilit puțin, sunt adesea surprinzător de dulci. Poate fi chiar un indiciu că acestea au fost cultivate mai lent, cu mai puțină apă.
Morcovii la legatura, imediat ce sosesc, răsucițitile si rupetile frunzele; acestea atrag umezeala din rădăcini, ofilindui. Păstrează frunzele proaspete într-un pahar cu apă, acestea pot fi presarate in cantitati mici în salate, ca garnitură, sau în pesto.
Sfaturi pentru preparat si gatit
A coji sau a nu coaja? De obicei, la culturile de vară și toamnă coaja se freacă usor. Pe măsură ce iarna progresează, în cazul în care morcovii au fost în pastrare, pielea devine decolorată, astfel încât decojirea este o opțiune bună.
Morcovii noștri sunt plini de aromă, așa că încercați să le folosiți crude în salate sau ca gustare rapidă crudité. Sunt foarte buni prăjiti, aburiti, sau fierti.
Idei usoare
Idei cu morcovi razuiti
Iată câteva idei pentru a vă asigura că, odata înarmați cu o răzătoare, nu îi veți lăsa niciodată să zaca uitati in frigider.
1. Sandvișul
Amestecați un pumn de morcov ras cu puțin cheddar sfărâmat și o lingură de sos de rosii. Se întinde pe o felie de paine cu câteva frunze de salată crocantă.
2. Salata
Amestecatii in cantitati egale morcov, sfecla, sfecla rosie si mar; toate razuite; stoarceti peste o putina lamaie si gata, aveti o salata de cruditati excelenta.
3. Friteuza
Se amestecă 2 morcovi mari răzuți cu 2 lingurițe de făină, 1 ceapă roșie mărunțită, ½ lingură de chimen, puțin pătrunjel tocat, sare și piper. Se amestecă și se presează în felii mici, se prăjesc până se fac auriu.
4. Ingredientul secret
Adăugați o mână de morcov ras în mâncăruri gatite incet, precum plăcinte, tocanite sau chili. Un mod ascuns de a intra în alimentația celor mai încăpățânați dintre mâncători.
Merge bine cu
Arome acide (oțeturi, suc de lămâie)
Citrice (lămâie, portocaliu)
Ierburi (coriandru, mărar, mentă, pătrunjel, rozmarin, cimbru)
Miere și zahăr
Nuci (migdale, alune, fistic)
Stafide, coacăze și sultane
Susan, inclusiv tahini
Condimente (semințe de ceapă neagră, scorțișoară, semințe de coriandru, semințe de fenicul, ghimbir, paprika, anason stelar)
[loop_grid_3 type=”loop-grid-3″ show_excerpt=”0″ show_footer=”0″ pagination=”” pagination_type=”load-more” posts=”6″ sort_by=”” sort_order=”desc” heading=”Rețete cu morcovi” heading_type=”head-c” view_all=”Vezi toate rețetele cu morcovi” link=”” offset=”” cat=”morcovi” terms=”” tags=”” post_format=”” post_type=”” excerpt_length=”5″]
Sezon
Morcovii de casă sunt recoltați la începutul verii, ca morcovii noi la legatura. Putem continua recoltarea până în noiembrie și apoi se păstreaza pentru a ii putea gasi din iarnă și pana în primăvară can apar cei noi.