Ridichii rosii crocante si o felie de branza … O bucurie simpla, ca multe dintre cele mai bune lucruri din viață. De asemenea, acestea aduc un plus răcoritor la salate.
Raphanus sativus
Păstrare
Se vor păstra la frigider timp de 4-5 zile, dar este recomandat sa fie mâncate cât mai curând posibil. Dacă încep să pară neplăcute, introduceți-le într-un bol cu apă si gheață pentru a le reînvia și reîmprospăta. Tăiați frunzele înainte de a le păstra, frunzele incep sa absoarba umiditatea din fruct odata scoase din pamant.
Sfaturi pentru preparat si gatit
Nu ar trebui să aibă nevoie de mult mai mult decât de o spălare bună sau de o curățare blândă cu o perie de legume. Unele persoane consuma si frunzele.
Este întotdeauna plăcut să păstrezi frumusețea formei naturale; tăiați lățimile sau lungimile, mai degrabă, decât in cubulețe.
Cel mai adesea sunt consumate crude, ca o crudité sau o parte dintr-o salată. Pot fi gătite; inabusite ușor cu puțin vin, unt și condimente, sunt foarte, foarte bune. Frunzele pot fi adăugate în supe și tocanite, gătite ca o parte a verdeaței sau chiar făcute într-un pesto crud.
Idei usoare
1. Salata
Încercați o salată simplă de ridichi și portocale tăiate in felii subțiri cu un dressing de lămâie.
2. Inabusite
Pentru o garnitură dulce de vară, le puteti taia pe jumătate și apoi se inabusesc într-o tigaie cu putin zahăr brun, otet balsamic, unt și puțină apă până când sunt fragede și acoperite cu o glazură de sirop – aproximativ 15 minute.
3. Fierte
Taiate pe jumatate se adaugă într-o tigaie cu puțina supa baza de pui sau legume, se fierbe până când sunt fragede, apoi se aruncă si se calesc intr-o tigaie cu putin unt, apoi se presară cu pătrunjel sau mărar proaspăt tocat.
Merge bine cu
- Sfeclă
- Unt
- Citrice
- Fasole Verde
- Cartofi noi
- Frunze de salată
- Sare
- Ierburi Verzi moi
- Ceapa Verde
- Branza
[loop_grid_3 type=”loop-grid-3″ show_excerpt=”0″ show_footer=”0″ pagination=”” pagination_type=”load-more” posts=”6″ sort_by=”” sort_order=”desc” heading=”Rețete cu ridichii” heading_type=”head-c” view_all=”Vezi toate rețetele cu ridichii” link=”” offset=”” cat=”ridichii” terms=”” tags=”” post_format=”” post_type=”” excerpt_length=”5″]
Sezon
Sezonul acesta este din Martie pana in Iunie si apoi toamna incepand cu sfarsitul lui Septembrie si pana in Noiembrie, dar acum, datorita spatiilor protejate acestea pot cultiva mai tot anul, ceva mai gre in luniile calduroase ale verii, acestea neindragind caldura excesiva.