Salata

Crocant, copios și răcoritor, salata cu adevărat bună poate fi o revelație. Avem salată de la fermele și prietenii noștri cultivatori din Romania.

Lactuca sativa

salata verde

Crocant, copios și răcoritor, o salată cu adevărat bună poate fi o revelație. Avem salată de la fermele și prietenii noștri cultivatori din Romania.

Păstrare

Pentru salate, scoateți frunzele de care aveți nevoie, spălați-le bine și folosiți mărunțit sau rupt în bucăți manevrabile. Păstrați restul capului în frigider. Nu doar pentru salate, salata poate fi coptă sau măcinată și adaugă un gust dulce, curat la supe.

Idei ușoare; Secrete pentru o salata grozavă:

1. Echilibru

Încercați să combinați arome puternice, piperate și ușoare pentru a crea un echilibru general interesant. Contrastați o brânză sărată sau măsline cu ceva dulce precum merele, ardeii prăjiți sau roșiile. Combateți orice gust amar cu ceva ascuțit și acid.

2. Textură

Nuci prăjite, semințe sau crutoane vor acorda o crunch special salatelor. Legumele și boabele gătite și răcite, cum ar fi lintea și năutul vor oferi un pic de textură salatei. La începutul sezonului, încercați să adăugați fasole largă crudă, sparanghel și mazăre pentru o suculență suplimentară.

3. Stil

Pastrați-vă timp pentru a stratifica și așeza ingredientele pentru a le arăta culorile, formele și contrastele. Ierburi, brânză mărunțită, nuci și pansamente vii colorate sunt adăugate cel mai bine la sfârșit ca o înflorire de finisare.

Merge bine cu

  • Ulei de masline
  • Sare
  • Lămâie
  • Muştar
  • Branză
  • crutoane
  • mazăre

[loop_grid_3 type=”loop-grid-3″ show_excerpt=”0″ show_footer=”0″ pagination=”” pagination_type=”load-more” posts=”6″ sort_by=”” sort_order=”desc” heading=”Rețete cu salată” heading_type=”head-c” view_all=”Vezi toate rețetele cu salată” link=”” offset=”” cat=”salata” terms=”” tags=”” post_format=”” post_type=”” excerpt_length=”5″]

Sezon

O găsim în orice sezon, deşi în plină vară este mai greu de cultivat, fiind foarte sensibilă la temperaturi ridicate.

calendar sezon varza/morcovi