Usturoiul verde

Mai ușor și mai dulce decât usturoiul uscat, acesta este usturoiul verde (tânăr), recoltat proaspăt de pe câmpuri. Puteți folosi totul de la acesta – bulb, tulpină și frunze. Arată ca un praz mai mic.

Allium sativum

usturoi verde

Păstrare

Păstrați-l la frigider. Va rămâne proaspăt în sertarul de jos timp de o săptămână sau două.

Sfaturi pentru preparat si gătit

Poate fi folosit în întregime, cu tulpină și tot. Se curăță doar dacă stratul exterior pare uscat. Scoateți vârful rădăcinii și tăiați bulbul și tulpina pe jumătate, pe lungime. Feliați fiecare jumătate cât mai subțire posibil.

Usturoiul verde este mai blând și mai dulce decât usturoiul matur, din acest motiv puteți să îl adăugați din plin la o mulțime de mâncăruri. Gândiți-vă la el ca la o ceapă de primăvară cu aromă de usturoi.

Încercați să-l tocați în salate, sosuri, sarmale, cartofi prăjiți sau amestecând în piure de cartofi sau omletă.

Idei ușoare

1. Simplu

Durează foarte puțin timp pentru a îl găti – adăugați-l spre sfârșitul gătitului pentru un finish ușor și dulce de usturoi.

2. Crud

Feliați-l cât mai subțire posibil și îl puteți adăuga (cu prudență) la sarmale sau salate pentru un gust ceva mai înțepător.

Merge bine cu

  • Unt
  • Chilli
  • ouă
  • Ierburi proaspete
  • Ghimbir
  • Bucătărie mediteraneană și asiatică
  • Majoritatea cărnii și peștilor
  • Aproape toate legumele

[loop_grid_3 type=”loop-grid-3″ show_excerpt=”0″ show_footer=”0″ pagination=”” pagination_type=”load-more” posts=”6″ sort_by=”” sort_order=”desc” heading=”Rețete cu usturoi” heading_type=”head-c” view_all=”Vezi toate rețetele cu usturoi” link=”” offset=”” cat=”usturoi” terms=”” tags=”” post_format=”” post_type=”” excerpt_length=”5″]

Sezon

Sezonul acestuia este din Martie până în Iunie și apoi toamna începând cu sfârșitul lui Septembrie și până în Noiembrie, dar acum, datorită spatiilor protejate acesta pote fi cultivat mai tot anul, ceva mai greu în lunile călduroase ale verii, acesta neîndrăgind căldura excesivă.

sezon ridichii rosii/usturoi verde