Usturoiul

Usturoiul este unul dintre cele mai populare condimente, fiind, de asemenea, un antibiotic puternic, dar  si un reglator al  colesterol.

Allium sativum

Usturoi organic uscat. Bucătăria ar fi într-adevăr un loc sărac fără acest bulb versatil. Poatefi baza oricărei supe, tocane, sos de paste și multe altele. Usturoiul nostru este complet aromat și înțepător, dar devine foarte dulce când îl prăjești.

Păstrare

Usturoiul trebuie păstrat într-un loc uscat și bine aerisit pentru a întârzia încolțirea și dezvoltarea putregaiului. Dacă este bine uscat, ar trebui să se păstreze fără probleme pentru câteva luni chiar și la temperatura camerei, deși arată o tendință crescută de a încolți pe măsură ce se apropie primăvara.

Sfaturi pentru preparat si gătit

Separați de bulb numărul de căței de care aveți nevoie. Puteți curăța ușor pielea exterioară uscată dându-i cățelului o lovitură ușoară cu partea plană a cuțitului; tăiați capătul din partea rădăcinii și ar trebui să iasă ușor din piele.

Feliați mărunt sau zdrobiți cățeii de usturoi curățați. Usturoiul preferă să fie gătit foarte ușor și poate fi amar dacă este ars.

Idei ușoare

1. Usturoi la cuptor pentru condimentare

Pentru a obține un condiment lipicios care face totul să aibă un gust mai bun, puneți usturoiul într-o tavă, necurățat, stropiți cu ulei, înfășurați-l ușor cu folie de aluminiu și coaceți-l la 180 ° C timp de o oră. Strângeți și curățați apoi usturoiul moale și auriu pentru a-l folosi în salsa, sosuri de salată sau ca ketchup dulce și moale pentru legume prăjite, carne sau pește.

2. Mujdei

Cum se face mujdei? Simplu! La usturoiul zdrobit cu sare, se adaugă puțin ulei si un pic de apa minerala. Rezultatul, mujdei cremos sau mai fluid, perfect pentru a insoti carnuri sau legume la gratar sau fierte (rasol).

Exista multe posibilitati de a prepara mujdei de usturoi: cu iaurt, cu smantana, cu rosii, cu ardei copti, mai picant, mai dulce. Puteti face o multitudine de retete delicioase de mujdei si sosuri, mai ales daca sunteti amatori de iesiri la iarba verde. 

Merge bine cu

  • Unt
  • Ardei iute
  • Ierburi proaspete
  • Ghimbir
  • Bucătărie mediteraneană și asiatică
  • Mai toate tipurile de carne și pește
  • Aproape toate legumele

[loop_grid_3 type=”loop-grid-3″ show_excerpt=”1″ show_footer=”1″ pagination=”” pagination_type=”load-more” posts=”6″ sort_by=”” sort_order=”desc” heading=”Rețete cu Usturoi” heading_type=”head-c” view_all=”Vezi toate rețetele cu Usturoi” link=”” offset=”” cat=”Usturoi” terms=”” tags=”” post_format=”” post_type=”” excerpt_length=”5″]

Sezon

Usturoiul se plantează primăvara devreme, iar dacă nu este recoltat ca usturoi verde, acesta va forma bulbul și va fi gata de recoltat pentru uscare începând cu lunile Iunie – Iulie. În unele zone se plantează si primăvara târziu pentru a fi recoltat spre sfârșitul veri.

Il puteți găsi aproape permanent, uscat putănd fi păstrat cu lunile.

sezon usturoi