Vinetele

Vinetele, sunt o specie de plante din familia de nuanțe Solanaceae. Solanum melongena este cultivat la nivel mondial pentru fructele sale comestibile. Cel mai des violet, fructul spongios, absorbant este folosit în mai multe bucătării.

Solanum melongena

vinete

Păstrare

O vânetă bună ar trebui să aibă o piele fermă, netedă și să se simtă grea pentru dimensiunile sale. Se vor păstra bine la frigider până la o săptămână înainte ca pielea strânsă la tambur să prezinte primele semne de încrețire. Ele pot deveni ușor amare cu cât le păstrezi mai mult.

Sfaturi pentru preparat si gătit

Cu excepția cazului în care sunt gătite întregi, va trebui să eliminați caliciul verde în partea de sus înainte de a tăia sau a se potrivi conform cerințelor dvs. O puteți pune în săre un timp înainte de a o găti; unii oameni cred că acest lucru reduce orice amărăciune, dar cu soiurile moderne, pur și simplu servește la extragerea excesului de lichid. Acest lucru îl poate ajuta să absoarbă puțin mai puțin ulei atunci când gătești, dar în general nu este vital.

Mulți oameni au amintiri proaste despre vinete gătite insuficient. Acest lucru se rezolvă ușor cu aplicații generoase de condimente, ulei și căldură. Condimentați-le bine și prăjiți-le sau prăjiți-le cu mult ulei de măsline până când carnea acestora devine maro aurie și fragedă. Vor face minuni înăbușite cu o mulțime de roșii și mirodenii Ele pot fi chiar prăjite întregi sau puse pe grătar întregi înainte de a îndepărta pielea pentru a dezvălui carnea moale din interior.

Idei ușoare

1. Orientul Mijlociu

Prăjiți bucăți de vinete de mărimea mușcăturii cu mult ulei și sare până când se fragedă și încep să se coloreze. Amestecați-le în 500 ml de sos de roșii, asezonate cu 2 lingurițe de chimen măcinat, 1 linguriță de coriandru măcinat, ½ lingură de ardei afumat fierbinte și un vârf de scorțișoară. Terminați cu niște pătrunjel tocat, mentă și un vârtej de iaurt.

2. Celebra salată de vinete

Dupa ce ai copt vinetele, le-ai curatat, scurs si tocat marunt, poti incepe sa incorporezi uleiul, amestecand cu lingura de lemn, ca la maioneza. Adauga sare, piper, putina zeama de lamaie si ceapa tocata marunt si lasa vinetele sa se raceasca timp de o ora.

3. Vinete și usturoi

Spălați vinetele, le ștergeți și le tăiați rondele subțiri. Presărați vinetele cu sare și lăsați pentru 15 minute la odihnit.

Încingeți grill-ul apoi puneți feliile de vinete pe el. Le coaceți pe ambele părți, până se rumenesc. Puneți într-un vas un strat de vinete, apoi presărați cu sare, piper, adăugați usturoi pisat și pătrunjel tocat mărunt.

Repetați operațiunea până terminați vinetele. Turnați deasupra ulei de măsline, presărați cu pătrunjel tocat și dați la rece pentru 30 de minute, ca să se întrepătrundă.

Merge bine cu

Arome asiatice (ardei iute, ghimbir, Mirin, Miso, sos de soia)
Brânză (Feta, Halloumi, Mozzarella, parmezan)
Usturoi
miel
Rodie
Susan (ulei, semințe, tahini)
Ierburi de vară
Roșie
Nuci

[loop_grid_3 type=”loop-grid-3″ show_excerpt=”0″ show_footer=”0″ pagination=”” pagination_type=”load-more” posts=”6″ sort_by=”” sort_order=”desc” heading=”Rețete cu vinete” heading_type=”head-c” view_all=”Vezi toate rețetele cu vinete” link=”” offset=”” cat=”vinete” terms=”” tags=”” post_format=”” post_type=”” excerpt_length=”5″]

Sezon

Vânăta este o plantă de vară-toamnă, sezonul acesteia începe în luna Iulie si se termină în Octombrie.

sezon vinete