Legume pe care cainii le pot sau nu le pot manca

Legume pe care cainii le pot sau nu le pot manca: Nu este mai puțin obișnuit să vrei să-ți răsfeți câinele, împărtășind resturi de masă sau gustarea ta preferată. La urma urmei, dacă este sigur pentru tine să mănânci, trebuie să fie bine ca ei să mănânce, nu? Nu neaparat. Deși multe alimente umane sunt perfect sigure pentru câini, unele sunt foarte nesănătoase și periculoase, așa că este esențial să aflăm legume pot mânca câinii.

Sparanghel

Nu, câinii nu ar trebui să mănânce sparanghel. Cu toate că sparanghelul nu este neapărat nesanatos pentru câini, acessta nu are niciun beneficiu pentru a le fi oferit. Este prea greu pentru a fi consumat crud și, în timp ce îl gătiți, ca sa fie suficient de moale pentru ca acestia să il mănânce, sparanghelul pierde nutrienții pe care îi conține. Dacă doriți cu adevărat să impartiti o legumă cu prietenul patruped, probabil ar trebuii sa alegeti ceva mai benefic.

Broccoli

Da, broccoli este sigur pentru câini dar în cantități foarte mici. Acesta este cel mai bine servit ca o rasplata ocazional. Este bogat în fibre și vitamina C și sărac în grăsimi. Cu toate acestea, florile de broccoli conțin izotiocianati, care pot provoca iritații gastrice ușoare până la potențial severe la câini. Mai mult, s-a cunoscut că tulpinile de broccoli cauzează obstrucția esofagului.

Varză de Bruxelles -Legume pe care cainii le pot sau nu le pot manca

Da, câinii pot mânca varza de Bruxelles. Varza de Bruxelles este încărcată cu substanțe nutritive și antioxidanți, care sunt foarte bune pentru oameni și câini. Cu toate acestea nu e recomandat in cantitati mari pentru caini, deoarece pot provoca mult gaz. Varza este de asemenea sigură pentru câini, dar vine cu același avertisment gazos!

Morcovi

Da, câinii pot mânca morcovi. Morcovii sunt o gustare excelentă cu conținut scăzut de calorii, bogată în fibre și beta-caroten, care produce vitamina A. Plus, rontairea la această legumă portocalie este excelentă pentru dinții câinelui (și distraciv).

Creste proprii morcovi pentru prietenul tau patruped cu Setul nostru de cultivare morcovi!

Telina

Da, este în siguranță pentru câini să mănânce telina. Pe lângă vitaminele A, B și C, această gustare verde crocantă conține nutrienții necesari pentru a promova o inimă sănătoasă și chiar pentru a lupta împotriva cancerului. De parcă asta nu ar fi fost suficient, țelina este, de asemenea, cunoscută pentru a reîmprospăta respiratia cățelușul.

Fasole verde – Legume pe care cainii le pot sau nu le pot manca

Da, câinii pot mânca fasole verde. Tocate, aburite, crude sau conservate – toate tipurile de fasole verde pot fi mancate in siguranta de câini, atâta timp cât sunt simple. Boabele verzi sunt pline de vitamine și minerale importante și sunt, de asemenea, pline de fibre și sărace în calorii. Optați pentru produse cu conținut scăzut de sare sau fără sare, dacă hrăniți câinele dvs. de fasole verde din conserve.

Ciuperci

Nu, câinii ar trebui să evite ciupercile. Ciupercile sălbatice pot fi toxice pentru câini. În timp ce doar 50-100 din cele 50.000 de specii de ciuperci din întreaga lume sunt cunoscute ca fiind toxice, cele care sunt otrăvitoare îți pot răni câinele sau chiar pot duce la moarte. Ciupercile albe spălate din supermarket ar putea fi în regulă, dar este mai bine să fii în siguranță decât să-ti pară rău. Ar trebuii sa eviti sa-i dai ciuperci lui Rex.

Ceapa

Nu, câinii nu ar trebui să mănânce niciodată ceapă. Ceapa, prazul și arpagicul fac parte dintr-o familie de plante numite Allium care este otrăvitoare pentru majoritatea animalelor de companie, în special pentru pisici. Mâncarea cepei poate provoca ruperea globulelor roșii ale câinelui dvs. și poate provoca, de asemenea, vărsături, diaree, dureri de stomac și greață. Intoxicațiile cu ceapă sunt mai grave la rasele japoneze de câini precum Akitas și Shiba Inus, dar toți câinii sunt foarte susceptibili la ea.

Mazare

Da, câinii pot mânca mazăre. Mazărea verde, mazărea de zăpadă, mazărea de zahăr și mazărea de grădină sau engleză sunt în regulă pentru ca câinii să o găsească în vasul lor. Mazărele au mai multe vitamine, minerale și sunt bogate în proteine și bogate în fibre. Puteți hrăni câinele dvs. mazăre proaspătă sau congelată, dar evitați mazărele din conserve cu adaos de sodiu.

Spanac

Da, câinii pot mânca spanac, dar nu este una dintre legumele de vârf pe care veți dori să le împărtășiți cu cățeluș. Spanacul este bogat în acid oxalic, care blochează capacitatea organismului de a absorbi calciul și poate duce la leziuni renale. În timp ce câinele dvs. ar trebui probabil să mănânce o cantitate foarte mare de spanac pentru a avea această problemă, cel mai bine ar fi să mergeți cu o altă legumă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *