Piure de mazare – Retetă

Piure de mazare – Retetă

Recipe by DragosCourse: starterDifficulty: usor
Porții

1

servings
Timp total

30

minutes
Calori

250

kcal

Vibrant, rustic si… simplu. Cel mai simplu piure de mazare. Faceti-l acum, in sezonul de mazare, din boabele acelea mici si dulci proaspat desfacute.

Ingrediente

  • 100 gr mazare

  • 1/2 lingura marar tocat

  • 1 lingura parmezan

  • 1 lingura ulei de masline

  • sare

  • piper negru

Pasi

  • Mazarea se pune in apa cu sare care fierbe si se lasa doar 2-3 minute. Ea trebuie sa ramana crocanta si sa aiba inca gustul de mazare proaspata. Se scurge de apa si se pune in robot (pastrati cateva boabe pentru decor).
  • Se adauga mararul, parmezanul, uleiul de masline si putina sare. Se mixeaza pana devine ca un pate, dar nu-l faceti foarte fin.
  • Dregeti de sare, adaugati 2-3 linguri din apa in care a fiert mazarea si rasniti piper negru. Mixati iar scurt, sa obtineti un piure cu aspect rustic (se mai vad bucatele de mazare prin el).
    Daca il vreti mai fin, adaugati inca putina apa, il mixati pana devine cremos si apoi il puteti trece printr-o sita.
  • Mutati piureul intr-un bol mic, decorati cu boabe de mazare si picurati putin ulei de masline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *