Reteta de piure de mazare

Reteta de piure de mazare este una dintre cele mai delicioase si sanatoase mancaruri. Mazarea este o sursa excelenta de proteine vegetale, vitamine si minerale, cum ar fi fier, magneziu si vitamina B1. Este, de asemenea, o sursa buna de fibre, care ajuta la mentinerea unui tranzit intestinal sanatos.

Este o reteta perfecta pentru vegetarieni sau pentru cei care doresc sa reduca consumul de carne. Incurajeaza-va sa experimentati cu diferite combinatii de legume si ierburi pentru a obtine un piure delicios si sanatos.

Piure de mazare – Retetă

Recipe by DragosCourse: starterDifficulty: usor
Porții

1

servings
Timp total

30

minutes
Calori

250

kcal

Vibrant, rustic si simplu. Cel mai simplu piure de mazare. Faceti-l acum, in sezonul de mazare, din boabele acelea mici si dulci proaspat desfacute.

Ingrediente

  • 100 gr mazare

  • 1/2 lingura marar tocat

  • 1 lingura parmezan

  • 1 lingura ulei de masline

  • sare

  • piper negru

Pasi

  • Mazarea se pune in apa cu sare care fierbe si se lasa doar 2-3 minute. Ea trebuie sa ramana crocanta si sa aiba inca gustul de mazare proaspata. Se scurge de apa si se pune in robot (pastrati cateva boabe pentru decor).
  • Se adauga mararul, parmezanul, uleiul de masline si putina sare. Se mixeaza pana devine ca un pate, dar nu-l faceti foarte fin.
  • Dregeti de sare, adaugati 2-3 linguri din apa in care a fiert mazarea si rasniti piper negru. Mixati iar scurt, sa obtineti un piure cu aspect rustic (se mai vad bucatele de mazare prin el).
    Daca il vreti mai fin, adaugati inca putina apa, il mixati pana devine cremos si apoi il puteti trece printr-o sita.
  • Mutati piureul intr-un bol mic, decorati cu boabe de mazare si picurati putin ulei de masline.

Piureul de mazare este o reteta versatila si poate fi preparat in mai multe moduri diferite, cum ar fi cu sau fara lapte, cu sau fara unt si cu sau fara alte legume si ierburi. Este perfect pentru a fi servit ca si garnitura sau ca si acompaniament pentru carne sau peste. Reteta este foarte usor de preparat si poate fi gatit in cuptor sau in slow cooker. Se poate servi fierbinte sau rece, in functie de preferintele fiecaruia. Adaugarea de ierburi si condimente poate aduce un plus de savoare si aroma. Incercati aceasta reteta acasa si bucurati-va de un piure delicios si sanatos. Poate fi un mod minunat de a introduce legumele in dieta copiilor sau de a va satisface pofta de ceva dulce. Piureul de mazare poate fi servit cu paine prajita sau cu crackers, sau chiar ca si desert cu adaos de miere si scortisoara.

One thought on “Reteta de piure de mazare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *