O rețetă perfectă pentru o masă în familie, ideală pentru zilele calde de primăvară-vară, când legume proaspete sunt prezente în abundență. Se prepară ușor și rapid, foarte gustos și poate foarte important costul ingredientelor este foarte mic, comparativ cu alte rețete asemănătoare.

Pui cu usturoi și busuioc în sos de unt și roșii

Recipe by Dragos
Porții

4

porții
Pregătire

10

minutes
Gătire

20

minutes

O rețetă simpla și rapidă, venită din bucătăria Italiană. Incearcă această rețetă și vei fi surprins de gustul de vis al sosului de unt roșii și busuioc peste bucățile de pui care se topesc in gură.

Ingrediente

  •  450 g piept de pui dezosat

  • 80-100 g unt sărat

  •  5-6 roșii

  •  3 căței de usturoi pisați

  • o mână de frunze proaspete de busuioc

  •  sare și piper după gust

  • ulei de măsline

  •  230 g paste (de preferat spaghete)

Pasi

  • Bate ușor cu un ciocan de șnițele, pieptul de pui (așa se va găti). Asezonează cu sare și piper.
  • Prăjește 2-3 minute pe ambele părți, în ulei de măsline, puiul. Scoate-l, lasă uleiul să se răcească un pic și pune la călit roșiile (le tai cum vrei tu; dacă folosești roșii cherry, pune-le tăiate pe jumătate).
  • Când începe să se formeze sosul, adaugă și untul și usturoiul. Amestecă încontinuu până se topește untul de tot.
  • Pune la loc puiul în tigaie, acoperă un minut tigaia, apoi descoperă și lasă încă 5 minute să se pătrundă de arome.
  • Exact înainte de a servi, adaugă busuiocul.

Note

  • Se servesc cu paste fierte conform instrucțiunilor de pe pachet sau cu orez.

Write A Comment