Reteta de chipsuri la cuptor

Vrei sa incerci ceva nou si delicios – incearca acesta reteta de chipsuri la cuptor facute in casa. Sunt usor de preparat si au un gust delicios. Iti garantam ca acestea vor fi preferatele familiei tale! Daca esti vegetarian o sa iubesti retata asta.

Sunt cartofii sanatosi?

Cartofii contin o varietate de nutrienti, inclusiv carbohidrati, vitamine (vitamina C si vitamina B6). Contin si minerale (potasiu si fosfor), si fibre alimentare si sunt un aliment esential. De asemenea, cartofii sunt o sursa importanta de carbohidrati complecsi. Acestia sunt digerati si absorbiti mai lent decat carbohidratii simpli. Acest lucru poate ajuta la mentinerea nivelului de zahar din sange in mod stabil. Cartofii sunt de asemenea surse bune de proteine si contin o cantitate importanta de vitamina C si vitamina B6. Aceste 2 vitamine sunt esentiale si ajuta la functionarea sistemului imunitar si la producerea de neurotransmitatori.

Cei mai sanatosi cartofi sunt gatiti la cuptor

Aceasta reteta de chipsuri la cuptor este atat sanatoasa cat si usor de preparat. In loc sa le cumperi din magazin, pline de conservanti si aditivi, acum poti face propriile tale chipsuri sanatoase acasa. Este o reteta foarte flexibila si poti folosi orice tip de legume sau fructe. Reteta de mai jos este pentru cipsuri de cartofii la cuptor, dar poti face si din morcovii, dovleceii, mere sau pere. Toate ingredientele sunt taiate subtire si coapte la temperaturi inalte, astfel incat sa obtii un gust delicios si crocant. Este o reteta sanatoasa, dar si un mod excelent de a folosi legume sau fructe care sunt pe cale sa se strice. Acestea sunt perfecte pentru a fi servite ca gustare sau ca si garnitura la cina. Incearca acum aceasta reteta si vei vedea cat de usor si sanatos poate fi sa faci propriile tale chipsuri acasa.

Reteta de chipsuri la cuptor

Recipe by DragosCourse: Cartofi, Retete
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

300

kcal

Ingrediente

  • 2 cartofi mari

  • 2 linguri de ulei

  • sare, piper

  • alte ierburi aromate dupa gust (oregano, rozmarin etc.)

Pasi

  • Se spala si se curata cartofii apoi se taie cu feliatorul (madolina) in discuri cat mai subtiri.
  • Se clatesc bine in mai multe ape si se lasa sa se inmoaie pentru aproximativ 10 minute, aceasta etapa ajutand la eliminarea amidonului.
  • Dupa aceasta, se scot feliile din apa si se usuca cu un prosop curat sau un stergar, asigurandu-se ca nu mai sunt ude inainte de a fi gata pentru a fi coapte.
  • Feliile de cartofi se aseaza pe o foaie de copt in tava, dupa care se presara cu condimentele alese
  • Se stropesc usor cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit
  • Se coc la 170°C circa 20 minute pana se rumenesc.

Acum ca ai pregatit aceste delicioase chipsuri facute in casa, poti savura acestea cu toata familia. Sunt perfecte ca gustare sau ca garnitura la cina. Sunt de asemenea o modalitate sanatoasa si delicioasa de a folosi legume sau fructe care sunt pe cale sa se strice. Nu uita sa experimentezi cu diferite tipuri de legume si fructe, si sa adaugi condimentele preferate pentru a obtine un gust perfect. Bucura-te de aceste chipsuri delicioase si nu uita sa ne spui cum ti-au iesit!

Daca ti-au placut suntem siguri ca o sa-ti placa si Cartofi dulci “prajiti” in cuptor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *