Rețetă Gulii umplute
Rețetă Gulii umplute, o rețetă de mâncare întâlnită mai des în Ardeal, a ajuns cu timpul să fie foarte apreciată și în celălalte regiuni ale țării. Uite cum poți și tu prepara o masă gustoasă de gulii umplute!
Pentru că are un conținut ridicat de fibre atât solubile, cât și insolubile, potrivit studiilor, gulia ajută la menținerea nivelului sănătos de zahăr din sânge și colesterol, dar și la mișcările regulate ale intestinului. Deci nu este doar un preparat satios ci si unul foarte sanatos, datorita gulioarelor.
Serviți acest preparat cald și savurați-l cu familia sau prietenii. Această rețetă este simplă și rapidă de preparat. Este plină de gust și va fi sigur un succes la masa dumneavoastră.
Rețetă de gulii umplute cu carne și legume
Course: Ceapă, Gulioare, MâncăruriDifficulty: Medium6
porți50
minutes1
hourGuliile sunt o sursă excelenta de vitamina C și sunt de un real ajutor în alimentația celor care suferă de diabet.
Prepara o masă sănătoasă și sățioasă: gulii umplute cu carne și legume.
Ingrediente
Pasi
- Începem prin a curăța guliioarele care apoi se fierb 35 de minute în apă sărată.
P.S. Guliile mai mari pot avea nevoie de o durată ceva mai mare pentru fierbere, așa că, pentru a vă asigura ca acestea sunt fierte, folosiți o furculiță pentru a le încerca. Odată ce au devenit moi, sunt numai bune de scos. - Odată fierte, le tăiem un căpăcel și le scobim pentru a face loc umpluturii
- Tocăm ceapa fin și o amestecăm cu orezul, carnea tocată, pătrunjel tocat mărunt, o lingură de ulei, sare și piper
- După ce am amestecat bine, folosim această compoziție pentru a umple guliile ce tocmai le-am scobit.
- Adăugăm gulioarele umplute într-o tavă de cuptor sau un vas de yena, si le ungem cu untul topit în avans.
- Cealaltă ceapă se taie rondele și se căleste în ulei, se adaugă faină și miezul guliilor scobite. Totul se lasă 1-2 minute pe foc, după care, se pune amestecul în jurul guliilor umplute, în tava de cuptor, . Se adaugă o cană de apă și se lasă la cuptor pentru 60 de minute.
Află tot ce trebuie să știi despre gulii din catalogul nostru cu legume de la A la Z!
Gulia face parte din aceeași familie cu varza, conopida și broccoli, are un gust ușor mai dulceag. In compoziția sa se regăsesc vitamine, minerale și oligoelemente de calciu, magneziu, potasiu, fibre, zinc și zaharuri.
Principalii compuși din gulie sunt vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9, C. Contine de asemenea săruri, potasiu, calciu, mangan, fibre, celuloză și zaharuri. Deci pe langa faptul ca acest preparat este foarte satios, este in acelasi timp sanatos si plin de vitamine.
Gulia contine 105% din aportul zilnic recomandat de vitamina C, fiind astfel un aliment cu proprietati antioxidante puternice. De aceea, consumul regulat al acesteia poate contribui astfel la diminuarea riscului de aparitie a bolilor asociate cu niveluri scazute ale acestei vitamine precum afectiunile pulmonare, cardiace sau ale sistemului imunitar si nervos
Ati incercat Rețetă Gulii umplute, nu ezitat, spuneti-ne cum a fost in comentariile de mai jos!