Guliile umplute, o rețetă de mâncare întâlnită mai des în Ardeal, a ajuns cu timpul să fie foarte apreciată și în celălalte regiuni ale țării. Uite cum poți și tu prepara o masă gustoasă de gulii umplute!

Rețetă de gulii umplute cu carne și legume

Recipe by DragosDifficulty: Medium
Porții

6

porți
Timp de preparare

50

minutes
Timp de gătire

1

hour 

Guliile sunt o sursă excelenta de vitamina C și sunt de un real ajutor în alimentația celor care suferă de diabet.
Prepara o masă sănătoasă și sățioasă: gulii umplute cu carne și legume.

Ingrediente

  • 6 gulii medii

  • 400 g carne tocată
    Pentru un meniu vegetarian vegan, putem înlocuii carnea cu dovlecei sau ciuperci

  • 50 g orez

  •  2 linguri faină

  • 2 cepe

  • 2 linguri ulei

  • 25 g unt

  • patrunjel

  • sare și piper

Pasi

  • Începem prin a curăța guliioarele care apoi se fierb 35 de minute în apă sărată.
    P.S. Guliile mai mari pot avea nevoie de o durată ceva mai mare pentru fierbere, așa că, pentru a vă asigura ca acestea sunt fierte, folosiți o furculiță pentru a le încerca. Odată ce au devenit moi, sunt numai bune de scos.
  • Odată fierte, le tăiem un căpăcel și le scobim pentru a face loc umpluturii
  • Tocăm ceapa fin și o amestecăm cu orezul, carnea tocată, pătrunjel tocat mărunt, o lingură de ulei, sare și piper
  • După ce am amestecat bine, folosim această compoziție pentru a umple guliile ce tocmai le-am scobit.
  • Adăugăm gulioarele umplute într-o tavă de cuptor sau un vas de yena, si le ungem cu untul topit în avans.
  • Cealaltă ceapă se taie rondele și se căleste în ulei, se adaugă faină și miezul guliilor scobite. Totul se lasă 1-2 minute pe foc, după care, se pune amestecul în jurul guliilor umplute, în tava de cuptor, . Se adaugă o cană de apă și se lasă la cuptor pentru 60 de minute.

Află tot ce trebuie să știi despre gulii din catalogul nostru cu legume de la A la Z!

Write A Comment