Reteta Paste Primavera
Reteta Paste Primavera, un preparat sănătos cu spaghete, plin de mazăre, praz și vârfuri de sparanghel. Profitați la maximum de verdețurile de primăvară cu această rețetă de paste vibrante și sățioase
Reteta de paste primavera este una dintre cele mai delicioase si sanatoase retete de paste. Este o reteta perfecta pentru sezonul primaverii, cand legumele proaspete cum ar fi broccoli, conopida, morcovi, dovlecei, ardei si rosii sunt la indemana. Aceste legume sunt bogate in vitamine si minerale esentiale cum ar fi vitamina C, vitamina A si fier. Reteta este usor de preparat si poate fi personalizata cu adaosul de carne, cum ar fi pui sau vita, sau cu adaosul de branza, cum ar fi parmezan sau mozzarella. Sosul poate fi preparat din smantana sau din rosii, in functie de preferinte.
Paste Primavera
4
porții10
minutes20
minutes476
kcalAceastă rețetă simplă pentru Pasta Primavera este plină de aromă și este gata în mai puțin de 30 de minute. Este o rețetă de paste simplă, versatilă, ușoară, care poate fi făcută folosind orice legume pe care le aveți la îndemână. Asa ca nu vă blocatii daca nu aveți la îndemană exact legumele din lista de ingrediente.
Ingrediente
75g de mazăre tânără (folosește congelată dacă nu poți obține proaspătă)
200g de sparanghel
170 g mazăre (folosește congelată dacă nu poți obține proaspătă)
350 g spaghete sau tagliatelle
175 g praz, tăiat și feliat
1 lingura ulei de masline, plus extra pentru a servire
1 lingura de unt (sau alternativ vegan precum Vegan Bloc de la Naturali)
200 ml brânză proaspătă sau smântână proaspătă (sau alternativ smantana vegana din caju)
mână de ierburi proaspete tocate (am folosit mentă, pătrunjel și ceapa de frunză)
Parmezan (sau alternativă vegetariană), ras, de servit
Pasi
- Aduceți o tigaie cu apă sărată la punctul de fierbere adăugați. Adaugați fasolea, sparanghelul și mazărea, acoperiți cu un capac. Se fierb legumele până când se înmoaie, apoi se lasă deoparte. Fierbe pastele urmând instrucțiunile de pe ambalajul pastelor folosite.
- Între timp, pregatim sosul: prăjiți ușor prazul în ulei și unt timp de 5 minute sau până când se înmoaie. Adăugați smantana și încălziți-l foarte ușor, amestecând constant pentru a nu se despica. Adăugați ierburile și legumele fierte la abur cu un strop din apa în care au fiert pentru a se slăbi.
- Scurge pastele și amestecă în sosul preparat. Condimentați după gust. serviți împrăștiați cu parmezan și stropiți cu puțin ulei de măsline în plus.
Reteta este perfecta pentru o cina de saptamana sau pentru a fi servita la o petrecere. Poate fi preparata in prealabil si servita calda sau rece, in functie de preferinte. Incercati aceasta reteta acasa si bucurati-va de un delicios si sanatos preparat de paste. Incurajeaza-va sa experimentati cu diferite combinatii de legume si carne pentru a obtine un gust delicios si unic. Este o reteta versatila si poate fi adaptata pentru a se potrivi cu orice sezon sau ocazie.
Ai încercat rețeta asta. Lasa-ne un comentariu si spune-ne cum ți sa părut!
Pingback: 10 lucruri interesante despre veganism pe care ar trebui să le știi!