Reteta de salata caprese

Reteta de salata caprese este un preparat pe cât de simplu, pe atât de faimos al bucătăriei italiene. Este  originară din Insula Capri, de la care a luat numele.

Salata Caprese este o delicioasă și ușoară salată italiană, compusă din roșii proaspete, mozzarella și busuioc, acoperite cu ulei de măsline și oțet balsamic. Aceasta este o salată perfectă pentru sezonul cald, datorită ingredientelor proaspete și a combinației de arome care o face delicioasă și răcoritoare. O opțiune sănătoasă și ușor de preparat pentru orice masă sau ocazie.

Fiind o genială combinație fără posibilitate de eroare, rosii și brănză, la fel ca macaroanele cu brânză, căpșuni cu frișcă, lapte cu cafea, salata Caprese este o mâncare rapidă, recomandată de obicei ca aperitiv sau antipasto, cum spun italienii.

Retetă salată caprese

Recipe by DragosCourse: aperitivCuisine: ItalianDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Pregătire

5

minutes
Gătireminutes

Salata Caprese e o rețetă de salata traditionala italiana, specifica regiunii Campania. La mama ei acasa, aceasta „insalata caprese” se pregateste cu mozarella de bivolita, rosii proaspete, ulei de masline si busuioc.

Ingrediente

  • 400 g brânză mozzarella

  • 400 g roşii cherry

  • cimbru uscat

  • busuioc verde şi uscat

  • ulei de măsline

  •  2-3 lingurite oţet balsamic

  • sare

  • piper alb măcinat

  •  crutoane aromate

Pasi

  • Se curăţă şi se spală roşiile, se taie feliuţe sau rondele subţiri şi se stropesc cu ulei de măsline şi oţet aromatic. Se potrivesc cu sare şi piper şi se lasă câteva minute la macerat.
  • Separat, se spală cimbrul şi busuiocul, se usucă pe un prosop absorbant şi se toacă mărunt. Se amestecă cu sare şi cimbru uscat şi se presară peste roşiile tăiate.
  • Brânza mozzarella se scoate din zer, se scurge bine şi se taie cubuleţe sau rondele. Se aşază bucăţile de brânză pe un platou şi se ornează cu roşiile şi sosul. Se mai stropesc cu ulei de măsline, dacă mai este nevoie, şi, pe deasupra, se adaugă busuiocul şi cimbrul.
  • Salata caprese se serveşte cu crutoane aromate sau foccacia crocantă, gratinată cu usturoi şi sos de roşii.

Note

    Salata Caprese are un mare plus: este gata in exact 5 minute! Evident, nu necesita multe pregatiri si nici nu e o reteta complexa.

    Oferă un echilibru perfect între acrișoarele roșiilor și dulceața mozzarella. Este o alegere perfectă pentru o masă de vară sau o cină ușoară. O puteți servi cu un strop de ulei de măsline și oțet balsamic. Încercați această rețetă delicioasă acum!

    Daca vrei sa ai la indemana rosii cherry pentru o salata caprese proaspata, incearca sa cultivi proprile rosi cherry cu kitul de cultivare de la Legume Pe Bune!

    Voi ce părere aveți despre reteta de salata caprese? Lăsaține comemntarile voastre mai jos! Poftă bună!

    One thought on “Reteta de salata caprese

    • November 17, 2020 at 9:27 pm
      Permalink

      Tare buna reteta asta! Am facut-o aseara. Evident prezentarea mea nu a fost asa de frumoasa ca a ta, dar te asigur aromele ne-au placut la nebunie! O repet pt ca mi-a mai ramas sos pesto. Te pup

      Reply

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *