Retetă salată caprese

Salata Caprese este un preparat pe cât de simplu, pe atât de faimos al bucătăriei italiene,  originară din Insula Capri, de la care a luat numele.

Fiind o genială combinație fără posibilitate de eroare, rosii și brănză, la fel ca macaroanele cu brânză, căpșuni cu frișcă, lapte cu cafea, salatele Salata Caprese este o mâncare rapidă, recomandată de obicei ca aperitiv sau antipasto, cum spun italienii.

Retetă salată caprese

Recipe by DragosCourse: aperitivCuisine: ItalianDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Pregătire

5

minutes
Gătireminutes

Salata Caprese e o rețetă de salata traditionala italiana, specifica regiunii Campania. La mama ei acasa, aceasta „insalata caprese” se pregateste cu mozarella de bivolita, rosii proaspete, ulei de masline si busuioc.

Ingrediente

  • 400 g brânză mozzarella

  • 400 g roşii cherry

  • cimbru uscat

  • busuioc verde şi uscat

  • ulei de măsline

  •  2-3 lingurite oţet balsamic

  • sare

  • piper alb măcinat

  •  crutoane aromate

Pasi

  • Se curăţă şi se spală roşiile, se taie feliuţe sau rondele subţiri şi se stropesc cu ulei de măsline şi oţet aromatic. Se potrivesc cu sare şi piper şi se lasă câteva minute la macerat.
  • Separat, se spală cimbrul şi busuiocul, se usucă pe un prosop absorbant şi se toacă mărunt. Se amestecă cu sare şi cimbru uscat şi se presară peste roşiile tăiate.
  • Brânza mozzarella se scoate din zer, se scurge bine şi se taie cubuleţe sau rondele. Se aşază bucăţile de brânză pe un platou şi se ornează cu roşiile şi sosul. Se mai stropesc cu ulei de măsline, dacă mai este nevoie, şi, pe deasupra, se adaugă busuiocul şi cimbrul.
  • Salata caprese se serveşte cu crutoane aromate sau foccacia crocantă, gratinată cu usturoi şi sos de roşii.

Note

  • Salata Caprese are un mare plus: este gata in exact 5 minute! Evident, nu necesita multe pregatiri si nici nu e o reteta complexa. Uite cum mi-a venit ideea sa o public pe blog: nu demult, cei la Delaco a hotarat sa promoveze un nou produs caruia, inainte de toate, i-au gasit un nume foarte frumos si inspirat: Miez de Lapte. Apoi, modalitatea de promovare pe care au ales-o a fost si ea, dupa parerea mea, inspirata si inteligenta: au trimis produsele, ambalate cu multa grija (inca un plus pentru organizatorii campaniei) unui mare numar de bloggeri culinari, spre degustare.

Voi ce părere aveți? Lăsaține comemntarile voastre mai jos! Poftă bună!

One thought on “Retetă salată caprese

  • November 17, 2020 at 9:27 pm
    Permalink

    Tare buna reteta asta! Am facut-o aseara. Evident prezentarea mea nu a fost asa de frumoasa ca a ta, dar te asigur aromele ne-au placut la nebunie! O repet pt ca mi-a mai ramas sos pesto. Te pup

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *