Reteta de salata caprese
Reteta de salata caprese este un preparat pe cât de simplu, pe atât de faimos al bucătăriei italiene. Este originară din Insula Capri, de la care a luat numele.
Salata Caprese este o delicioasă și ușoară salată italiană, compusă din roșii proaspete, mozzarella și busuioc, acoperite cu ulei de măsline și oțet balsamic. Aceasta este o salată perfectă pentru sezonul cald, datorită ingredientelor proaspete și a combinației de arome care o face delicioasă și răcoritoare. O opțiune sănătoasă și ușor de preparat pentru orice masă sau ocazie.
Fiind o genială combinație fără posibilitate de eroare, rosii și brănză, la fel ca macaroanele cu brânză, căpșuni cu frișcă, lapte cu cafea, salata Caprese este o mâncare rapidă, recomandată de obicei ca aperitiv sau antipasto, cum spun italienii.
Retetă salată caprese
Course: aperitivCuisine: ItalianDifficulty: ușor2
porții5
minutesSalata Caprese e o rețetă de salata traditionala italiana, specifica regiunii Campania. La mama ei acasa, aceasta „insalata caprese” se pregateste cu mozarella de bivolita, rosii proaspete, ulei de masline si busuioc.
Ingrediente
400 g brânză mozzarella
400 g roşii cherry
cimbru uscat
busuioc verde şi uscat
ulei de măsline
2-3 lingurite oţet balsamic
sare
piper alb măcinat
crutoane aromate
Pasi
- Se curăţă şi se spală roşiile, se taie feliuţe sau rondele subţiri şi se stropesc cu ulei de măsline şi oţet aromatic. Se potrivesc cu sare şi piper şi se lasă câteva minute la macerat.
- Separat, se spală cimbrul şi busuiocul, se usucă pe un prosop absorbant şi se toacă mărunt. Se amestecă cu sare şi cimbru uscat şi se presară peste roşiile tăiate.
- Brânza mozzarella se scoate din zer, se scurge bine şi se taie cubuleţe sau rondele. Se aşază bucăţile de brânză pe un platou şi se ornează cu roşiile şi sosul. Se mai stropesc cu ulei de măsline, dacă mai este nevoie, şi, pe deasupra, se adaugă busuiocul şi cimbrul.
- Salata caprese se serveşte cu crutoane aromate sau foccacia crocantă, gratinată cu usturoi şi sos de roşii.
Note
Salata Caprese are un mare plus: este gata in exact 5 minute! Evident, nu necesita multe pregatiri si nici nu e o reteta complexa.
Oferă un echilibru perfect între acrișoarele roșiilor și dulceața mozzarella. Este o alegere perfectă pentru o masă de vară sau o cină ușoară. O puteți servi cu un strop de ulei de măsline și oțet balsamic. Încercați această rețetă delicioasă acum!
Daca vrei sa ai la indemana rosii cherry pentru o salata caprese proaspata, incearca sa cultivi proprile rosi cherry cu kitul de cultivare de la Legume Pe Bune!
Voi ce părere aveți despre reteta de salata caprese? Lăsaține comemntarile voastre mai jos! Poftă bună!
Tare buna reteta asta! Am facut-o aseara. Evident prezentarea mea nu a fost asa de frumoasa ca a ta, dar te asigur aromele ne-au placut la nebunie! O repet pt ca mi-a mai ramas sos pesto. Te pup