Sparanghelul este o mică comoară de vitamine, enzime și săruri minerale.

Sparanghelul crud este recomandat anemicilor și suferinzilor de astenie fizică sau intelectuală. Este indicat diabeticilor și în curele de slăbire, având o valoare calorică foarte mică.

Dacă nu știți cum să il gătiți aveți mai jos o rețetă usoară de salată de sparanghel cu ridichii. Sparanghelul crud și ridichile fac din aceasta o salată strălucitoare și crocantă

Rețetă – salată de sparanghel și ridichi

Recipe by Dragos
Porții

4

porții
Pregătire

10

minutes
Gătire

15

minutes

O salată delicioasă de legume ce poate fi savurată ca atare sau poate lua rolul unei garnituri, perfectă pentru friptura de vita la gratar.

Ingrediente

Pasi

  • Începem prin a curăța și spăla toate legumele. Sparanghelul se taie în bucăți de 2-3 cm lungime. Ridichii, prazul și codițele de ceapă verde se curață ăi se taie rondele. Roșiile se lasă întregi sau se taie pe jumătate dupa preferinte. Terminăm acest pas cu spălatul legumelor.
  • Separat se prepară un sos din oțet, ulei, muștar și zahăr. Adăugăm oțetul, uleiul, muștarul și zahărul într-un bol și aamestecăm bine toate ingredientele. Se condimentează după gust cu sare și piper.
  • Sosul rezultat se toarnă peste legumele proaspăt tocate și se amestecă usor. La servire se poate presăra deasupra cu parmezan sau cascaval ras.

Un pont de la mine: sparanghelul se pastrează bine în frigider cu tulpinile înfasurate in prosoape de hartie umede sau scufundate cu partea taiată în putină apa rece.

Aflați mai multe despre cum poate fi păstrat sau gătit sparanghelul de pe pagina noastra Totul despre Sparanghel.

Write A Comment