Rețetă Spaghete cu praz și lămâie gatite la slow cooker

S-ar putea să fii surprins să auzi că poți găti paste într-un slow cooker. Gătitul la slow cooker este o modalitate foarte eficientă din punct de vedere energetic de a găti, costând doar câțiva bani pe oră, iar această rețetă este perfectă pentru acest fel de gătit. Prazul se pretează bine la gătirea lentă, deoarece devine doar mai dulce și mai fraged în timp și nu trebuie să vă faceți griji că îl gătiți în exces. Pastele se adaugă aproape de servire – durează aproximativ același timp pentru a găti ca și pe plită.

Rețetă Spaghete cu praz și lămâie gatite la slow cooker

Recipe by DragosCourse: Fel PrincipalCuisine: VegetarianDifficulty: Medium
Servings

2

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp Gătire

4

hours 

In loc de ricotta ai putea folosi mascarpone, smântână sau branză de capra. Sau, încercați brânză rasă, cum ar fi cheddar sau parmezan (rețineți, nu veți avea nevoie de aceeași cantitate).

Ingrediente

  • 500 ml supa de legume

  • 1 praz mare sau 2 mai mici, aproximativ 400g

  • coaja si suc de la o lamaie

  • câteva crengute de rozmarin sau cimbru, frunze desprinse de pe tulpină sau folosiți ierburi uscate

  • 150 g spaghete sau paste la alegere

  • 250g ricotta

  • sare și piper

Pasi

  • Porniți slow cooker-ul și turnați supa de legume (vezi pasul 2 dacă pentru timpii de gătire, dacă nu ești sigur pe ce setare să-l pui). Tăiați prazul la mijloc pe lungime, lăsând capătul rădăcinii intact și întindeți-l pentru a spăla între straturi cu apă. Tăiați apoi pe jumătate sau în treimi (aproximativ 8-10 cm lungime) apoi tăiați fiecare bucată în jumătate pe lungime. Tăiați fiecare jumătate, așezând-o cu partea plată în jos, în trei sau patru, astfel încât să aveți panglici de praz de aproximativ 1 cm lățime.
  • Adăugați prazul în slow cooker împreună cu coaja de lămâie și ierburile. Puneți capacul și gătiți la foc mic timp de 4 ore, sau la foc mare 2 ore.
  • Aproximativ 15 minute înainte de servire, adăugați pastele (dacă ațîi optat pentru varianta la foc scăzut, creșteți-le înainte de a adăuga pastele). Amestecați bine, astfel încât pastele să stea în lichid mai degrabă decât deasupra prazului. Dacă credeți că trebuie să adăugați mai mult lichid, adăugați un strop de apă clocotită, dar nu ar trebui să adăugați prea mult sau deloc, altfel vasul dumneavoastră va fi apos. Gatiti pastele cu capacul pus.
  • Testați pastele după timpul de gătire sugerat pe instrucțiunile de pe ambalaj. S-ar putea să fie nevoie să-i acordați puțin timp suplimentar. Odată fiert, adăugați brânza și sucul de la jumătate de lămâie. Gustați și ajustați cu mai multă lămâie și sare și după gust.
  • Împărțiți conținutul în 2 boluri și terminați cu o măcinare generoasă deasupra cu piper și ierburi proaspete, dacă vă place, desigur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *