O salată delicioasă, plină de fibre și extrem de sănătoase. Prepară această salată de fasole boabe pentru o cină rapidă. Reţeta e simplă!

Mai jos îți spunem cum să faci cea mai bună salată de fasole boabe.

Salată de fasole boabe

Recipe by DragosDifficulty: Medium
Porții

4

porții
Pregătire

1

hour 

30

minutes
Gătire

1

hour 

Salata de fasole boabe este un preparat ușor și numai bun de pregătit pentru masa de prânz sau cină. Din fericire, se pregătește foarte ușor, nu ai nevoie de multe ingrediente, iar rezultatul este foarte gustos.

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe

  •  1 gogoșar

  • 1 ceapă roșie

  •  1 legătura pătrunjel

  • 1 vârf de cuțit subțire de bicarbonat

  • 3 frunze salată

  • sucul unei lămâi (sau oțet balsamic)

  •  3 linguri ulei

  •  2 castraveți

  • sare și piper

  • mărar (opțional, după gust)

Pasi

  • Cu o seară înainte de preparare se pune fasolea la înmuiat în apă rece.
  •  A doua zi se scurge și se pune la fiert cu apă rece și un pic de bicarbonat. În funcţie de vechimea boabelor, se lasa la fiert în jur de o oră.
  • Fasolea se scurge și se lasă să se răcească. Apoi, se amestecă bine cu gogoșarul tăiat cubulețe, salata tăiată mîărunt și ceapa frecată cu un pic de sare.
  • Se adaugă sucul strecurat de lamâie și ulei, apoi se adaugă pătrunjelul și mărarul tocat după care se amestecă, potrivind gustul cu sare și piper. Se lasă la rece 30 de minute înainte de a o servi.

Write A Comment