Salată de ridichi Bright
Nu vă fie frică de puțină culoare cu Salată de ridichi Bright.
Experimentează savoarea prospețimii cu rețeta noastră delicioasă de salată de ridichi Bright. O rețetă simplă și ușor de preparat, perfectă pentru a fi servită ca garnitură sau ca aperitiv, cu o combinație de ingrediente proaspete și sănătoase care vă va încânta papilele gustative.
Pentru o farfurie mai atrăgătoare căutați un amestec de ridichi de culori diferite. Gasiti usor diferite varietăți în piața fermierilor sau în supermarket.
Salată de ridichi Bright
Difficulty: Usor6
porții20
minutes60
kcalINFORMAȚII NUTRIȚIONALE (pe porție): Aproximativ 60 de calorii, 4,5 g grăsimi (0,5 g saturate), 1 g proteine, 205 mg sodiu, 4 g carbohidrați, 1 g fibre
Ingrediente
1/2 lingură suc de lămâie proaspat
1 lingură de miere
sare
1 lingura mustar Dijon
2 linguri. ulei de masline
1 ceapă albă mica, tocata marunt
500 g de ridichi de culori diferite amestecate
30 g frunze mici de mentă proaspătă (sau mari, rupte)
Pasi
- Dressing
- Într-un castron mic, amestecați sucul de lămâie, mierea și o jumătate de linguriță de sare pentru a se dizolva.
- Se adaugă muştarul, ceapa şi uleiul de măsline, apoi se amestecă ușor.
- Salată
- Taiati ridichile foarte subtiri si aranjati-le pe platou.
- Stropiți cu dressingul facut mai devreme și acoperiți cu frunzele de mentă.
Salata de Ridichi Bright poate fi preparata din ridichi proaspete, maruntite sau rase, si poate fi combinata cu alte legume sau ierburi, sare, piper, ulei de masline, otet sau suc de lamaie.
Este bogată în vitamine și minerale, precum vitamina C si vitamina K. De asemenea vitamina B6, B1, B2, B3, B9, B5, B12 si vitaminele A, E, D si H se regasesc in aceasta mancare. Ridichile sunt o sursă excelentă de vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar. Ajuta de asemenea la menținerea sănătății pielii și a ochilor și la reducerea stresului oxidativ. Vitamina K este importantă pentru sănătatea oaselor și pentru coagularea sângelui. Vitamina B6 și B1 joacă un rol important în metabolismul energetic. Ridichile sunt si o sursă bună de minerale, cum ar fi fierul, calciul, magneziul, manganul, fosforul, potasiul, zincul și seleniul.
Tu ai facut aceasta reteta? Comenteaza mai jos, și spune cum ți sa părut!
Pingback: Rețetă - salată de sparanghel și ridichi - Legume Pe Bune