Aceasta rețetă de salată de sfeclă roșie cu hrean la borcan este una veche, a fost și rămâne preferata LegumePeBune. Se poate face și mânca imediat sau se poate conserva in borcane pentru iarnă.

Ingrediente

  • 650 gr sfeclă roșie (6 sfecle mai mici)

  • 3-4 linguri de oțet din vin alb (9 grade)

  • 1 lingura rasa zahar

  • 1/2 lingurita sare

  • 20-25 gr hrean ras (cca 1 lingura hrean din borcan)

  • puțin chimen (măcinat sau semințe; opțional)

Sfeclă roșie cu hrean

Recipe by Dragos
Servings

1 borcan de 450 ml

servings
Pregătire

30

minutes
Gătire

30

minutes

Prefer sfeclele mai mici pentru ca se coc/fierb mai repede, in plus sunt mai tinere, deci mai putin fibroase si mai suculente.

Ingrediente

  • 650 gr sfeclă roșie (6 sfecle mai mici)

  • 3-4 linguri de oțet din vin alb (9 grade)

  • 1 lingura rasa zahar

  • 1/2 lingurita sare

  • 20-25 gr hrean ras (cca 1 lingura hrean din borcan)

  • puțin chimen (măcinat sau semințe; opțional)

Pasi

  • Sfecla roșie se coace sau se fierbe în coajă (în apă sau la abur). Orice metodă alegeți important e să nu fierbeți sfecla prea mult, până se terciuiește, doar până intra furculița în ea fara să întâmpinați rezistență în centru. Dacă doriți să coaceți sfecla procedați asa: le spălați bine cu buretele de sârmă, apoi le așezați într-un vas mai adânc, unele lângă altele, fără a le scurge prea bine de apă. Acoperiți vasul și coaceți la 180C până intră furculița în ele (orientativ, o ora si jumatate).
    La început verificați sfeclele la 1/2 de ora, apoi când vedeți că incepe furculița să pătrundă în ele, le veti verifica la 10-15 minute. In timpul verificărilor, dacă vi se pare că se usucă și se scorojesc pe fundul vasului, le stropiți cu cate 1-2 linguri de apă înainte de a le acoperi și baga îmnapoi în cuptor.
  • Se lasă sfecla să se răcorească, apoi se curăță de coajă (folosiți manusi si ziare ca să nu vă pătați mâinile și blatul de lucru). Se dă sfecla pe răzătoarea mare. Eu prefer sfecla razuită, mi se pare ca se îmbină mai bine gusturile, dar poate fi tăiată felii subțiri sau cuburi mărunte.
  • Se dă doar un clocot la oțetul amestecat cu zahăr și sare, doar cât să se topească sarea și zahărul. Se toarnă peste sfeclă împreună cu hreanul razuit și se amestecă usor până hreanul e uniform distribuit. Dacă doriți, presărați și puțin chimen.
  • Se îndeasă în borcane. E bună de servit de a doua zi, ca să aibă timp să se macereze puțin sfecla și să se amestece aromele. Se păstrează în frigider sau într-o cămară răcoroasă. Din cantitatile de mai sus am umplut un borcan de 450 ml.

Write A Comment