Somon cu sparanghel în sos de unt la cuptor – Rețetă
Fileuri de somon prăjite într-un sos de unt auriu infuzat cu sare de mare cu oregano proaspăt și pătrunjel, o cină impresionantă, dar ușor de făcut! Nu numai că acest somon copt la cuptor este satisfăcător și delicios, dar este și o masă de 20 de minute care este plină de proteine. Servește-l cu sparanghel și o felie de lămâie pentru o masă completă, elegantă, care cu siguranță va impresiona!
Simplu, dar plin de aromă, acest somon la cuptor este copt într-un sos de unt cu ierburi și sparanghel. Este gata în sub 20 de minute și cu siguranță va fi gustos!
Daca duci lipsă de timp vei vedea cat de bine este ca somonul se face la cuptor impreuna cu sparanghelul, deci nu trebuie sa le gatești separat. In plus, procesul este foarte rapi.
Somon cu sparanghel în sos de unt la cuptor – Rețetă
Course: Main20
minutes10
minutesRecomand aceasta mancarica de somon la cuptor(poate si fara sparanghel) cu mare incredere, arata foarte bine, gustul este deosebit si chiar merita sa aveti in vedere reteta.
Ingrediente
Somon
Încercați să utilizați fileuri de somon care au toate aceeași dimensiune, astfel încât să se gătească uniform. Am folosit somon pe piele pentru această rețetă, dar poți folosi somon fără piele dacă preferi.Unt
Când titlul rețetei include cuvântul unt, știi că trebuie să folosești cel mai bun unt pentru a aprecia pe deplin aroma pe care o oferă preparatului.Ierburi proaspete
Oregano și pătrunjelul sunt plantele preferate pentru această rețetă, dar puteți folosi și cimbru sau mărar. Folosiți ierburi proaspete dacă puteți, deoarece au o aromă mult mai bună decât ierburile uscate.Usturoi proaspăt
Usturoiul adaugă o dulceață pământească somonului prăjit. Îmi place să folosesc usturoi proaspăt, dar poți folosi și pudră de usturoi dacă asta ai la îndemână.Asezonare
O simplă stropire de sare și piper completează aroma untului.Sparanghel
Îmi place să servesc somon prăjit cu sparanghel. Este o combinație clasică și garnitura perfectă pentru această rețetă.Lămâie
Serviți cu lămâie pentru un pic de aciditate și strălucire. Le puteți tăia în 4 bucăți sau în feli pentru prezentare.
Pasi
- Pregătirea sosului de unt cu ierburi
- Pune untul într-o tavă de copt și pune-l la cuptor.
- Scoateți vasul din cuptor odată ce untul este topit.
- Adăugați pătrunjelul, oregano, usturoiul și ardeiul și amestecați pentru a se combina.
- Pregatirea somonului
- Puneți cu grijă fileurile de somon în farfurie și folosiți o perie pentru a întinde amestecul de ierburi de unt deasupra somonului.
- Prăjiți până când somonul este gătit la nivelul dorit. Peste somon se pune orice sos de unt rămas.
Note
- Nu pierdeți vremea dupa ce le scoateți din cuptor. Somonul si sparanghelul trebuie servite cam imediat dupa coacere, daca le lasati mai mult de jumatate de ora, se schimba textura – somonul devine sec, iar sparanghelul prea moale.
Sfaturi pentru prepararea somonului cu sparanghel în sos de unt la cuptor
Nu vă faceți griji că topiți untul în avans. Este mult mai ușor să topești untul în vasul de copt timp de câteva minute pentru a-l face mai eficient și a unge vasul înainte de a adăuga somonul în el.
Aveți grijă să nu gătiți prea mult somonul. Îl puteți găti la nivelul dorit, dar nu recomand mai mult de 10 minute și/sau temperatura internă de 70°C. Dacă doriți să obțineți puțin mai multă culoare somonului, îl puteți prăji în ultimul minut sau cam așa ceva. Urmăriți-l îndeaproape, ca să nu se gătească prea mult!
Folosiți un unt de bună calitate. Crema folosită la fabricarea untului poate face toată diferența de gust! Danish Creamery este cunoscută pentru producerea de unt de înaltă calitate din smântâna proaspătă oferită de vacile care pasc în fermele sale de familie.
Clătiți ierburile înainte de a le folosi. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea oricăror murdărie sau resturi care ar putea fi agățate de ele. Chiar și ierburile organice au ascuns mici insecte și resturi!
Pingback: Curry simplu de ciuperci - Reteta - Legume Pe Bune
Pingback: Reteta Paste Primavera - Legume Pe Bune
Pingback: Topul celor mai valoroase fructe după conținutul de vitamine