Reteta Vegan chilli
Descoperă această delicioasă Reteta Vegan chilli. Făcut cu fasole neagră, ardei, ceapă și mirodenii, acest fel de mâncare este plin de proteine vegetale și este perfect pentru o cină sau un prânz sănătos. Poate fi servit cu orez sau pâine prăjită pentru a completa mesele tale vegane. Reteta este ușor de preparat și este o alegere perfectă pentru toți cei care caută să adopte o dietă vegană sau să reducă consumul de carne.
Vegan chilli
Course: Retete4
porți15
minutes45
minutes367
kcal22
g10
g48
g12
gAcestă retetă picantă conține pe langa ardei iute sau chilli o mulțime de legume și nu dezamăgește în privința aromelor. Serviți-l cu orez sau cartofi pentru o cină sățioasă.
Ingrediente
3 linguri de ulei de măsline
2 cartofi dulci, curățați și tăiați în bucăți medii
2 lingurițe de boia dulce
2 lingurițe de chimen măcinat
1 ceapă, tocată
2 morcovi, tocați
2 frunze de țelină, tocate
2 căței de usturoi, zdrobiți
1-2 lingurițe praf de chilli sau boia iute(în funcție de cât de iute vă place)
1 linguriță de oregano uscat
1 lingură piure de roșii
1 ardei roșu, tăiat în bucăți
800g de roșii tocate cubulețe
400g cutie fasole neagră, scursă
400g cutie fasole albă, scursă
felii de lămâie, guacamole, orez si coriandru pentru servire
Pasi
- Încălziți cuptorul la 200C / 180C. Puneți cartoful dulce într-o tavă de copt și stropiți peste 1½ linguri de ulei, 1 linguriță de boia dulce și 1 linguriță de chimen măcinat. Amestecați totul foarte bine, astfel încât toate bucățile să fie acoperite cu condimente, condimentați cu sare și piper, apoi lăsați-le timp de 25 de minute în cuptor, până când sunt rumenite.
- Între timp, încălziți uleiul rămas într-o cratiță mare la foc mediu. Se adaugă ceapa, morcovul și țelina. Le căliți timp de 8-10 minute, amestecând din când în când până se înmoaie, apoi zdrobiți usturoiul și le lăsați pe foc pentru înca 1 min. Adăugați restul de condimente uscate și piure-ul de roșii. Amesteca bine tot și mai lasăle pe foc încă 1 min.
- Adăugați ardeiul roșu, roșiile tocate și 200ml apă. Din momentul în care a început să fiarbă, fierbeți timp de 20 de minute. Includeți fasolea și lăsațil pe foc încă 10 minute înainte de a adăuga cartoful dulce. Condimentați după gust, apoi serviți cu o felie de lămâie, guacamole, orez și coriandru.
Note
- Se va păstra, într-un recipient etanș în congelator, timp de până la trei luni.
Pentru a prepara Reteta Vegan chilli într-un slow cooker
Încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Se adauga ceapa, morcovul si telina. Gatiti timp de 8-10 minute, amestecand din cand in cand pana se înmoaie, apoi zdrobiti usturoiul, includeți bucatile de cartof dulce si gatiți încă 1 min. Adăugați toate condimentele uscate, oregano și piure-ul de roșii, gătiți timp de 1 min, apoi puneți-l în slow cooker.
Adăugați ardeiul roșu și roșiile tocate. Amestecați totul bine, apoi gătiți timp de 5 ore. Se adaugă și se amestecă fasolea și se fierbe încă 30 de minute până la 1 oră. Condimentați după gust și serviți cu o felie de lămâie, guacamole, orez și coriandru.
Pingback: Rețetă SALATĂ DE FASOLE BOABE
Pingback: Vegani vs. Omnivori - Legume Pe Bune