Vegan chilli

Recipe by DragosCourse: Retete
Porții

4

porți
Timp de pregătire

15

minutes
Timp de gătit

45

minutes
Calorii

367

kcal
Glucide

22

g
Grăsimi

10

g
Carbohidrați

48

g
Prorteine

12

g

Acestă retetă picantă conține pe langa ardei iute sau chilli o mulțime de legume și nu dezamăgește în privința aromelor. Serviți-l cu orez sau cartofi pentru o cină sățioasă.

Ingrediente

  • 3 linguri de ulei de măsline

  • 2 cartofi dulci, curățați și tăiați în bucăți medii

  • 2 lingurițe de boia dulce

  • 2 lingurițe de chimen măcinat

  • 1 ceapă, tocată

  • 2 morcovi, tocați

  • 2 frunze de țelină, tocate

  • 2 căței de usturoi, zdrobiți

  • 1-2 lingurițe praf de chilli sau boia iute(în funcție de cât de iute vă place)

  • 1 linguriță de oregano uscat

  • 1 lingură piure de roșii

  • 1 ardei roșu, tăiat în bucăți

  • 800g de roșii tocate cubulețe

  • 400g cutie fasole neagră, scursă

  • 400g cutie fasole albă, scursă

  • felii de lămâie, guacamole, orez si coriandru pentru servire

Pasi

  • Încălziți cuptorul la 200C / 180C. Puneți cartoful dulce într-o tavă de copt și stropiți peste 1½ linguri de ulei, 1 linguriță de boia dulce și 1 linguriță de chimen măcinat. Amestecați totul foarte bine, astfel încât toate bucățile să fie acoperite cu condimente, condimentați cu sare și piper, apoi lăsați-le timp de 25 de minute în cuptor, până când sunt rumenite.
  • Între timp, încălziți uleiul rămas într-o cratiță mare la foc mediu. Se adaugă ceapa, morcovul și țelina. Le căliți timp de 8-10 minute, amestecând din când în când până se înmoaie, apoi zdrobiți usturoiul și le lăsați pe foc pentru înca 1 min. Adăugați restul de condimente uscate și piure-ul de roșii. Amesteca bine tot și mai lasăle pe foc încă 1 min.
  • Adăugați ardeiul roșu, roșiile tocate și 200ml apă. Din momentul în care a început să fiarbă, fierbeți timp de 20 de minute. Includeți fasolea și lăsațil pe foc încă 10 minute înainte de a adăuga cartoful dulce. Condimentați după gust, apoi serviți cu o felie de lămâie, guacamole, orez și coriandru.

Note

  • Se va păstra, într-un recipient etanș în congelator, timp de până la trei luni.

Pentru a-l face într-un slow cooker

Încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Se adauga ceapa, morcovul si telina. Gatiti timp de 8-10 minute, amestecand din cand in cand pana se înmoaie, apoi zdrobiti usturoiul, includeți bucatile de cartof dulce si gatiți încă 1 min. Adăugați toate condimentele uscate, oregano și piure-ul de roșii, gătiți timp de 1 min, apoi puneți-l în slow cooker.

Adăugați ardeiul roșu și roșiile tocate. Amestecați totul bine, apoi gătiți timp de 5 ore. Se adaugă și se amestecă fasolea și se fierbe încă 30 de minute până la 1 oră. Condimentați după gust și serviți cu o felie de lămâie, guacamole, orez și coriandru.

Write A Comment