Reteta de vinetele coapte picante

Reteta de vinetele coapte picante sunt un delicios și ușor side-dish, preparate din vinete coapte și condimente picante. Acest preparat este perfect pentru vegetarieni sau pentru cei care caută o opțiune sănătoasă și delicioasă de a savura vinetele. Rețeta traditională și ingredientele de calitate superioară asigură un gust autentic și o textură crocantă. Aceste vinetele coapte picante sunt ideale ca garnitură sau ca aperitiv.

Daca iubești vinetele si mâncarea picantă, această rețetă este un răsfăt pentru tine.

Vinete coapte picante

Recipe by DragosCourse: Mâncăruri, Rapid și ușor, Vegetarian u0026amp; Vegan, VineteDifficulty: Medium
Porții

8

portii
Pregătire

30

minutes
Gătire

40

minutes

Chiar daca tind sa devin repetitiva, vreau sa va spun ca ador vinetele! Le-as manca oricum, oricand, oriunde, bineinteles atata timp cat sunt bine gatite. Reteta de astazi este foarte simpla, practic se face singura, iar vinetele sunt atat de gustoase incat va invit sa nu mai stati pe ganduri si sa le pregatiti. Sub stratul subtire, usor caramelizat, de la suprafata, se ascunde o pulpa cremoasa si usor picanta. Le putem servi ca atare sau alaturi de un sos de iaurt sau o vinegreta. Eu le-am stropit, dupa coacere, cu putin ulei de masline. Au fost delicioase!

Vinete coapte cu gust picant

Ingrediente

  • 4 vinete medii

  • 1 lingura plina oregano

  • 1/2 lingurita fulgi chili

  • cca 2 lingurite sare (pentru pudrat vinetele inainte de coacere)

  • 1 lingurita rasa piper

  • 4 linguri ulei de masline

Pasi

  • Spalam vinetele, le stergem si le taiem in doua pe lungime.
  • Crestam pulpa fiecarei jumatati de vanata cu varful unui cutit. Mare atentie sa nu taiem si coaja.
  • Pudram fiecare jumatate de vanata cu cate un sfert de lingurita de sare (ne asiguram ca sarea intra in taieturile facute) si le lasam sa se odihneasca 30-45 minute.
  • Dupa repaus, stoarcem , cu mare grija, vinetele, astfel incat sa eliminam cat de bine putem apa lasata de acestea.
  • Tamponam suprafata vinetelor cu hartie absorbanta de bucatarie si le ungem cu cate 1 lingurita de ulei de masline.
  • Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt si o pudram, in locurile unde vom aseza jumatatile de vanata, cu oregano, piper proaspat macinat si fulgii de chili.vinete picante la cuptor
  • Asezam jumatatile de vanata, cu partea taiata in jos, in tava, si le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 40 minute sau pana cand s-au inmuiat uniform.
    vinete picante in cuptor
  • Le scoatem din tava si le servim cu sos de iaurt  sau cu putin ulei de masline, usturoi pisat si paine calda. Sunt delicioase!

Vinetele conțin o varietate de nutrienți importanți, inclusiv vitamine, minerale, fibre alimentare și compuși fitochimici.

Vitamine: Vinetele sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina K și vitamina B6.

Minerale: Vinetele conțin pe langa vitamine: potasiu, magneziu, fosfor și mangan.

Fibre alimentare: Vinetele sunt o sursă bună de fibre alimentare, care ajută la menținerea sănătății tractului digestiv.

Compuși fitochimici: Vinetele conțin compuși fitochimici precum antocianine, flavonoide și carotenoide, care au proprietăți antiinflamatorii și antioxidant.

Vinetele sunt, de asemenea, o sursă bună de apă și au un conținut scăzut de calorii.

Datorita acestor motive este intodeauna o idee buna sa adaugati vinetele in meniul dumneavoastra. Incercati reteta de vinetele coapte picante si mariti aportul de vitamine si minerale necesare unu corp sanatos si puternic.

Încercați această rețetă delicioasă acum! Pofta buna!

One thought on “Reteta de vinetele coapte picante

  • November 17, 2020 at 9:24 pm
    Permalink

    Iubesc reteta aceasta. Descrierea este perfecta, nu sunt cea mai indemanatica in bucatarie, insa aveasta chiar mi-a iesit 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *