Daca iubești vinetele si mâncarea picantă, această rețetă este un răsfăt pentru tine.

Chiar daca tind sa devin repetitiva, vreau sa va spun ca ador vinetele! Le-as manca oricum, oricand, oriunde, bineinteles atata timp cat sunt bine gatite. Reteta de astazi este foarte simpla, practic se face singura, iar vinetele sunt atat de gustoase incat va invit sa nu mai stati pe ganduri si sa le pregatiti. Sub stratul subtire, usor caramelizat, de la suprafata, se ascunde o pulpa cremoasa si usor picanta. Le putem servi ca atare sau alaturi de un sos de iaurt sau o vinegreta. Eu le-am stropit, dupa coacere, cu putin ulei de masline. Au fost delicioase!Vinete coapte picante

Recipe by DragosDifficulty: Medium
Porții

8

portii
Pregătire

30

minutes
Gătire

40

minutes

Chiar daca tind sa devin repetitiva, vreau sa va spun ca ador vinetele! Le-as manca oricum, oricand, oriunde, bineinteles atata timp cat sunt bine gatite. Reteta de astazi este foarte simpla, practic se face singura, iar vinetele sunt atat de gustoase incat va invit sa nu mai stati pe ganduri si sa le pregatiti. Sub stratul subtire, usor caramelizat, de la suprafata, se ascunde o pulpa cremoasa si usor picanta. Le putem servi ca atare sau alaturi de un sos de iaurt sau o vinegreta. Eu le-am stropit, dupa coacere, cu putin ulei de masline. Au fost delicioase!

Vinete coapte cu gust picant – Mod de preparare:

Ingrediente

  • 4 vinete medii

  • 1 lingura plina oregano

  • 1/2 lingurita fulgi chili

  • cca 2 lingurite sare (pentru pudrat vinetele inainte de coacere)

  • 1 lingurita rasa piper

  • 4 linguri ulei de masline

Pasi

  • Spalam vinetele, le stergem si le taiem in doua pe lungime.
  • Crestam pulpa fiecarei jumatati de vanata cu varful unui cutit. Mare atentie sa nu taiem si coaja.
  • Pudram fiecare jumatate de vanata cu cate un sfert de lingurita de sare (ne asiguram ca sarea intra in taieturile facute) si le lasam sa se odihneasca 30-45 minute.
  • Dupa repaus, stoarcem , cu mare grija, vinetele, astfel incat sa eliminam cat de bine putem apa lasata de acestea.
  • Tamponam suprafata vinetelor cu hartie absorbanta de bucatarie si le ungem cu cate 1 lingurita de ulei de masline.
  • Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt si o pudram, in locurile unde vom aseza jumatatile de vanata, cu oregano, piper proaspat macinat si fulgii de chili.vinete picante la cuptor
  • Asezam jumatatile de vanata, cu partea taiata in jos, in tava, si le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 40 minute sau pana cand s-au inmuiat uniform.
  • vinete picante in cuptor
  • Le scoatem din tava si le servim cu sos de iaurt  sau cu putin ulei de masline, usturoi pisat si paine calda. Sunt delicioase!

Pofta buna!

Write A Comment