Cartofi in careuri
Cartofi in careuri pregatiti dupa o idee Mugaritz, restaurantul cu 2 stele Michelin de langa San Sebastian. V-am spus eu ca uleiul acela de patrunjel inveseleste orice farfurie.
Cartofii in careuri sunt un fel delicios si usor de mancare, perfect pentru cineva care doreste sa se bucure de gustul traditional al cartofilor in combinatie cu delicioasele si crocante careuri. Este preparat cu cartofi proaspeti si ulei de masline, si poate fi personalizat cu diverse condimente sau ierburi pentru a obtine un gust si mai bogat. Este o optiune excelenta pentru o cina rapida sau ca acompaniament pentru carne sau peste
3
Cartofi pregatiti dupa o idee Mugaritz, restaurantul cu 2 stele Michelin de langa San Sebastian. V-am spus eu ca uleiul acela de patrunjel inveseleste orice farfurie. Uitati ce bine arata! Si merge foarte bine cu cartofi.
Ingrediente
6 cartofi medii (cca 200 gr fiecare)
ulei
sare
Piper negru
piment d’espelette (sau boia iute)
Pasi
- Se spala cartofii si din cauza ca nu ii veti curata de coaja ii frecati bine cu un burete de sarma.
- Se taie cartofii in doua pe lungime. Miezul se cresteaza in careuri, ca o tabla de sah (vezi poza 1), la distanta cam de 1 cm si la o adancime cam de 1.5 cm. Aveti grija sa nu taiati aproape pana jos in adancime, se vor rupe la copt.
- Se aseaza in tava de copt la distanta unii de altii. Se ung cu ulei pe partea crestata. Se presara cu sare, se rasneste piper negru si se adauga si piment d’espelette daca ii doriti picanti.
- Se coc la 190C timp de 1 ora. In ultimele 10-15 minute, ii verificati si daca sunt facuti dar nu sunt rumeni, ridicati temperatura la 220C (sau mutati pe programul de rumenire intensiva daca cuptorul are acest program, care practic baga mai multa caldura de sus decat de jos).
- Cand sunt rumeni placut, ii scoateti pe platou. Sunt buni stropiti cu un ulei de verdeturi. Am folosit ulei de patrunjel, dar si uleiul de marar, cel de tarhon sau sosul de patrunjel se potrivesc bine, alegeti in functie de mancarea langa care ii serviti.
Cartofii sunt o sursă importantă de carbohidrați, care furnizează energie organismului.
Cartofii sunt o sursă bună de fibre dietetice, care poate ajuta la menținerea unui tranzit intestinal regulat. Consumul de cartofi poate contribui la scăderea nivelului de colesterol din sânge și poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă.
Este important să menționăm că cartofii sunt mai benefici pentru organism atunci când sunt gătiți prin metode sănătoase, cum ar fi fierbere sau coacere, și nu prin prăjire sau prăjire în ulei.
Servește-i calzi, cu o salată proaspătă. Merg bine si cu un sos de guacamole langa. Bucură-te de acest delicios și sănătos, si foarte simplu de preparat fel de mâncare!
Daca ai incercat reteta noastra de Cartofi in careuri, nu mai astepta si lasa-ne un comentariu!
